Hector pakt belangrijke punten bij Hoeve Vooruit

SV Hector heeft vanavond het inhaalduel tegen Hoeve Vooruit met 0-1 gewonnen. Het enige doelpunt, een eigen goal, viel tien minuten voor rust. Het was een verdiende zege al had de ploeg van Jordy Drenth het duel eerder moeten beslissen. In de eerste helft was het overwicht voor de groen witten en waren er een paar goede mogelijkheden. In de 25e minuut kopte Berthil Schabbink uit een voorzet op doel. Die bal werd eerst gepareerd maar viel in de scrimmage uiteindelijk toch in het doel via een been van een Hoeve-verdediger…

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een onder meer een goede kans voor Silas Olijdam op de 0-2. Hector verzuimde het karwei voortijdig te klaren en hield daarom de thuisploeg in leven. Die probeerde het op de counter maar kwam niet tot grote kansen. In het laatste kwart liepen de gemoederen nog even hoog op toen een tackle van achteren op Raoul Jimenez onbestraft bleef en Maarten Hobbenschot van Hoeve Vooruit vanwege natrappen met rood kon vertrekken. Uiteindelijk trok Hector de zege wel over de streep en kan het drie uiterst belangrijke punten bijschrijven. In de vierde klasse B staat Hector nu nu 8e met één punt minder dan Twenthe dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Komende maandag speelt Hector alweer. Dan thuis tegen FC Eibergen.