Oald Goor: De veerpont in WO II

Crisis haalt de vindingrijkheid naar boven bij veel mensen. Ook bij de Goorse bevolking in de oorlog, zo blijkt uit deze bijdrage van Oald Goor. Na het opblazen van de bruggen over het Twenthekanaal ontstond bij een aantal al snel het idee om een veerpont te vervaardigen. Albert Dantuma en Gerard Welberg gingen samen met een timmerman en olievaten in de weer om Goor met de overzijde te verbinden. Na wat opstartproblemen werd de pont na drie weken verhoogd en kreeg het later ook bij het in beslag nemen van de vaten door de Duitsers ook weer een tegenslag. Toch bleef de pont jaren in gebruik voor de bevolking. Opdat wij niet vergeten.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden…22 mei 2022 Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden… Over een kleine vijf weken is het weer zover. Dan trekt de Kinderoptocht op zaterdagmiddag weer door het centrum met fraaie creaties van de Goorse basisschoolkinderen. In de rubriek Oald […]
  • Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging…15 mei 2022 Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging… Het is 15 mei en dat is voor de Goorse belegen zwemfanaten nog steeds een bijzondere datum. Het was namelijk in het verleden altijd de dag dat het buitenzwembad op De Whee werd geopend […]
  • Oald Goor: Station West…8 mei 2022 Oald Goor: Station West… Er is inmiddels een begin gemaakt met Spoorpark tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat waar onder meer appartementen komen in de stijl van het vroegere treinstation West dat begin […]
  • Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan1 mei 2022 Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan Goor heeft, niet in de laatste plaats door Bert Haanstra, een rijk verleden. "Naar mensen kijken is van alle tijden" is een beroemde uitspraak van de filmmaker die is vereeuwigd op het […]
  • Oald Goor: De Goorse gasfabriek17 april 2022 Oald Goor: De Goorse gasfabriek In de categorie Oald Goor vandaag aandacht voor de eerste Goorse gasfabriek. Waar nu eenieder poogt om van het gas af te komen vond in november van het jaar 1867 vond de aanbesteding […]