Werkzaamheden Spoorpark van start gegaan

De werkzaamheden voor het Spoorpark aan de Van Kollaan en Roerdompstraat in Goor zijn van start gegaan. De garages aan de Roerdompstraat zijn gesloopt en ook het voormalige pand van autobedrijf Nijeboer is voor een groot deel tegen de vlakte. Op het Spoorpark komen 16 rijwoningen en 7 appartementen in de stijl van het oude Perron West zoals het er vroeg stond. Na de sloop zal eerst de grond gesaneerd worden omdat er asbest en kolenresten gevonden zijn. De bouw van de appartementen en woningen start in juni van dit jaar en zal een klein jaar in beslag nemen. Carbo Property B.V. bouwt de woningen aan de Roerdompstraat. Voor de inrichting van de wegen, riolering en het park heeft de gemeente Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) opdracht gegeven.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Station West…8 mei 2022 Oald Goor: Station West… Er is inmiddels een begin gemaakt met Spoorpark tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat waar onder meer appartementen komen in de stijl van het vroegere treinstation West dat begin […]
  • Nieuw Spoorpark moet burgerproject worden14 april 2016 Nieuw Spoorpark moet burgerproject worden Het nieuwe Spoorpark tussen de Goorse Roerdompstraat en de van Kollaan moet worden ingericht met behulp van alle aanwonenden. Drie jaar geleden is al besloten om het terrein dat in de […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]
  • Nieuwe parkeerplaats Jumbo vanaf morgen toegankelijk1 juli 2021 Nieuwe parkeerplaats Jumbo vanaf morgen toegankelijk Het heeft even geduurd maar vanaf morgen is dan eindelijk zover. Na de feestelijke opening van de nieuwe grote Jumbo-supermarkt op 3 maart jongstleden, is vanaf morgen ook de grote […]
  • Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld28 februari 2021 Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld De werkzaamheden aan het stationsgebouw in Goor zijn afgerond. De NS heeft in kleur en stijl het gebouw, waar ook het Goors historisch museum is gevestigd, weer terug gebracht in de stijl […]