Twenthe wint matige stadsderby

Twenthe heeft vanmiddag de vrije val een halt kunnen toeroepen in de stadsderby met Hector. De ploeg van trainer Mark Bolink was de gelukkige winnaar in de Goorse broederstrijd. Op Sportpark ’t Doesgoor werd de enige goal halverwege de tweede helft gescoord door Stijn Jeurlink. Door de zege wordt het gat tussen Twenthe en Hector vier punten in het voordeel van de Tricolores. Hector moet door de nederlaag blijven vrezen voor de nacompetitie in de vierde klasse B bij de zondagamateurs.

In de eerste helft begon Hector voortvarend en kreeg het direct een goede kans. Een voorzet werd door de inglijdende Berthil Schabbink net niet goed geraakt. Hij moest even later geblesseerd van het veld. Ook Wesley Zwoferink was dicht bij een treffer. Verder gebeurde er voor rust, buiten een kans voor Jeffrey Asbroek namens Twenthe, niet veel en gingen de Goorse ploegen rusten na een gelijkopgaande eerste helft met een 0-0 ruststand. 

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, maar gaandeweg werd Twenthe sterker en probeerde het kansen te creëren. De goal was er één met een luchtje van buitenspel. Maar ondanks protesten werd de bal, die Stijn Jeurlink binnen wist te werken uit een voorzet, toch goedgekeurd.

Hector probeerde het daarna wel maar kwam niet aanvankelijk niet tot grote kansen. Later werd meer druk gezet, maar ook dat leverde te weinig op. Het duel eindigde met de nodige onvriendelijkheden, maar dat kwam met name door de onduidelijkheid van de leidende arbiter die het duel niet meer in de hand had en maar liefst veertien minuten blessuretijd toekende.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe wint derby van Hector13 februari 2022 Twenthe wint derby van Hector De lokale tweestrijd tussen Twenthe Goor en sv Hector is een prooi geworden voor de thuisploeg. Twenthe zegevierde met 2-0 over de groen-witten. Het eerste wapenfeit was een vrije tap van […]
  • Derby met (corona)spanning12 februari 2022 Derby met (corona)spanning Het is de meest pikante tweestrijd van het seizoen en dus is er eigenlijk geen beter affiche om mee af te trappen bij de hervatting van de tweede seizoenshelft. vv Twenthe versus sv […]
  • Herstart competitie met derby Twenthe versus Hector3 februari 2022 Herstart competitie met derby Twenthe versus Hector Twenthe en Hector hervatten de competitie volgende week meteen met de onderlinge broederstrijd. De Derbi di Goor staat op de rol op Sportpark Piepwillem. Aftrap bij de Tricolores is om […]
  • Goorse derby eindigt onbeslist: 1-18 december 2019 Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1 De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft […]
  • Goorse derby’s op 8 december en 10 mei19 augustus 2019 Goorse derby’s op 8 december en 10 mei De Goorse stadsderby's tussen SV Hector en vv Twenthe in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal, staan gepland voor 8 december en 10 mei. Twenthe degradeerde vorig seizoen uit de […]