Koninklijke onderscheidingen voor Ineke Derks en Maria Kogelman

Er zijn vanochtend twee ‘Goorse’ lintjes uitgereikt in het kader van de lintjesregen in aanloop naar Koningsdag. Ineke Derks en Maria Kogelman werden gelauwerd voor hun verdiensten voor de samenleving. In totaal werden er zeven lintjes uitgereikt in het gemeentehuis in Goor. Harry Albert uit Diepenheim werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Diki Hollander uit Markelo, Dini van der Kolk uit Diepenheim, Wim Schultze uit Delden en Rob Rohaan uit Diepenheim zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hieronder de verdiensten van de Goorse gedecoreerden…

Ineke Derks-Boere werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar verdiensten als gemeenteraadslid namens de PvdA, lid van het stembureau, de Goorse Wereldwinkel, de Vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk, de plaatselijke VVV, de Petrus en Paulus-kerk, de klachtencommissie van Carint Reggeland, de Fietsvierdaagse Hof van Twente, collectant van het longfonds én het Nivon, afdeling Goor.

Maria Kogelman (l) en Ineke Derks (r)

Maria Kogelman werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar werk voor de Stichting Leendert Vriel die mensen in de laatste levensfase begeleidt. Daarnaast was ze twintig jaar vrijwilligster in Verzorgingshuis De Stoevelaar in Goor. Ook schrijft ze jaarlijks zo’n 150 kerstkaarten die ze persoonlijk brengt naar mensen die een opkikkertje goed kunnen gebruiken. Ook in de coronatijd stuurde ze kaarten naar eenzame ouderen en deed ze boodschappen voor hen die het niet konden of niet durfden.

De lintjes werden uitgereikt door burgemeester Ellen Nauta. Het Goors Mannenkoor sloot de bijeenkomst af met het Wilhelmus.