Hector verliest in en tegen Rekken

Na de nederlaag van vorige week tegen Twenthe, wist SV Hector ook vandaag niet te winnen. Het uitduel bij Sportclub Rekken werd met 3-1 verloren. Rekken begon beter aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een treffer van Stan Nijhuis. Twee minuten later was alweer gelijk. Raul Jimenez profiteerde van een fout in de defensie van de thuisploeg en kon de bal in het lege doel schieten: 1-1. Dat was ook de ruststand…

Hector kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg nog een goede mogelijkheid uit een hoekschop in het eerste kwart van de tweede helft. Twintig minuten voor tijd moest Hector met tien man verder. Jordy Leeftink maakte hands in het eigen 16 metergebied en kon voortijdig gaan douchen. De toegekende penalty werd binnen geschoten door Merijn Roos: 2-1 (foto). Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 3-1 door diezelfde Merijn Roos.

Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Jordy Drenth naar de 11e plaats in de vierde klasse B en dat komt ook doordat concurrent Diepenheim vandaag won. Aan het einde van competitie spelen de nummers 11 en 12 nacompetitie om handhaving terwijl de nummers 13 en 14 rechtstreeks degraderen. Hector moet dus nog vol aan de bak in de resterende zes wedstrijden.