Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf

Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door de vrijwilligers van de Stadslandbouw in de showroom van Auto Haafkes. Het ontwerp is tot stand gekomen door Ina van de Riet, met inbreng van de Goorse Selma Hoek. In het ontwerp zijn de vredesfakkel, de Nederlandse vlag én de Poolse vlag verwerkt omdat Goor op 8 april 1945 is bevrijd door het Poolse leger…

Vanwege de situatie in Oekraïne heeft ook de geel-blauwe Oekraïense vlag een plek gekregen. De bank komt bij de Bomscherf in de Grotestraat te staan en wordt komende donderdag, Bevrijdingsdag om 11:00 uur onthuld door burgemeester Ellen Nauta. uur. Bij de onthulling zijn ook vertegenwoordigers van de Poolse en Oekraïense gemeenschap aanwezig en worden de volksliederen ten gehore gebracht.

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe mozaïekbank in kader 75 jaar vrijheid7 februari 2022 Nieuwe mozaïekbank in kader 75 jaar vrijheid Wederom een nieuwe mozaïekbank die op termijn ergens in het Goorse stadshart geplaatst zal worden. De vrijwilligers van de Stadslandbouw zullen de komende maanden in het mozaïek-atelier […]
  • Mozaïekbank officieel ingewijd: “Reuze trots op iedereen”5 oktober 2018 Mozaïekbank officieel ingewijd: “Reuze trots op iedereen” Na de mozaïekbankjes in het centrum is vrijdagmiddag ook de gerenoveerde mozaïekbank bij De Zon geplaatst. In de afgelopen maanden waren veel vrijwilligers betrokken bij het project. “Ik […]
  • Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid5 mei 2022 Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid Het nieuwe symbool van vrijheid valt meteen in de smaak bij de Goorse bevolking. De nieuwe mozaïekbank, die vandaag ten doop is gehouden op 5 mei, werd meteen bezet door het winkelend […]
  • Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd…8 april 2021 Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd… Opdat wij nooit vergeten. De veel gebruikte term geldt voor Goor tweeledig. Waar een maand geleden nog de slachtoffers van het bombardement op Goor werden herdacht is het vandaag de dag […]
  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]