Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf

Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door de vrijwilligers van de Stadslandbouw in de showroom van Auto Haafkes. Het ontwerp is tot stand gekomen door Ina van de Riet, met inbreng van de Goorse Selma Hoek. In het ontwerp zijn de vredesfakkel, de Nederlandse vlag én de Poolse vlag verwerkt omdat Goor op 8 april 1945 is bevrijd door het Poolse leger…

Vanwege de situatie in Oekraïne heeft ook de geel-blauwe Oekraïense vlag een plek gekregen. De bank komt bij de Bomscherf in de Grotestraat te staan en wordt komende donderdag, Bevrijdingsdag om 11:00 uur onthuld door burgemeester Ellen Nauta. uur. Bij de onthulling zijn ook vertegenwoordigers van de Poolse en Oekraïense gemeenschap aanwezig en worden de volksliederen ten gehore gebracht.