Moestuincursus bij De Reggetuin

De Reggetuin organiseert in samenwerking met de gemeente Hof van Twente en Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin, eigen voorraad’ een cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren’ bij De Reggetuin bij de Stadslandbouw in de Goorse Kerkstraat. Iedereen kan daaraan meedoen en gedurende de hele cursusduur is er voor de deelnemers een moestuin beschikbaar waar dan dagelijks getuinierd kan worden. De bedoeling is dat aan het einde van de cursus iedereen zelfstandig een moestuin kan aanleggen, zaaien, planten, bemesten, onderhouden en conserveren…

Er zijn vijf moestuin-werkbijeenkomsten bij de Reggetuin te beginnen op woensdag 18 mei van 19:00 uur tot 21:30 uur. De overige cursusdagen zijn: woensdag 1 juni van 19:00-21:30 uur, woensdag 29 juni van 19:00 uur tot 21:30 uur, woensdag 10 augustus van 19:00 uur tot 21:30 uur en zaterdag 24 september van 09:30 uur tot 12:00 uur.

Er zijn twee workshops conserveren en wel op woensdag 14 september van 19:00 uur tot 21:30 uur (groente) en op woensdag 5 oktober van 19:00 uur top0t 21:30 uur (fruit).

De gehele cursus van zeven bijeenkomsten wordt aangeboden voor €20 per persoon.
Dit is inclusief zaai- en plantgoed, hand-outs en kookfaciliteiten tijdens de workshops. Aanmelden kan tot 15 mei via e-mail: trudioolhorst@nulloutlook.com.

Gerelateerde berichten

  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]
  • Groene handen-cursus voor kinderen27 februari 2018 Groene handen-cursus voor kinderen Het komt uit de koker van een aantal kinderen en het Creatief Centrum van de Reggehof pakte het op. In samenwerking met de Stadslandbouw Hof van Twente komt er een zogenoemde Groene […]
  • Groene Burendag bij Stadslandbouw22 september 2022 Groene Burendag bij Stadslandbouw Komende zaterdag, 24 september, is de nationale burendag en zullen diverse buurten en straten gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Bij de Stadslandbouw aan de Kerkstraat wordt er […]
  • Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open31 maart 2022 Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open De vernieuwde plantjesbieb in de Reggetuin aan de Goorse Kerkstraat zal komende zaterdag weer worden geopend. Nu de lente is aangebroken en er weer volop in moes- en siertuinen gewerkt […]
  • Gezelligheid tijdens Burendag in Goor25 september 2021 Gezelligheid tijdens Burendag in Goor Gezelligheid troef op diverse plekken in Goor tijdens de jaarlijkse Burendag. Door Corona was dat vorig jaar niet mogelijk en diverse buurtbewoners gaven aan dat het weer fijn is om […]