Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid

Het nieuwe symbool van vrijheid valt meteen in de smaak bij de Goorse bevolking. De nieuwe mozaïekbank, die vandaag ten doop is gehouden op 5 mei, werd meteen bezet door het winkelend publiek. In het kader van de bevrijding van Goor is op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en de vrijwilligers van de Stadslandbouw in de showroom van Auto Haafkes de bank vervaardigd. Het ontwerp is tot stand gekomen door Ina van de Riet en Selma Hoek. In het ontwerp zijn de vredesfakkel, de Nederlandse vlag én de Poolse vlag verwerkt omdat Goor op 8 april 1945 is bevrijd door het Poolse leger. Ook de vlag van Oekraïne komt naar voren.

Gerelateerde berichten

  • Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf3 mei 2022 Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door […]
  • Nieuwe mozaïekbank in kader 75 jaar vrijheid7 februari 2022 Nieuwe mozaïekbank in kader 75 jaar vrijheid Wederom een nieuwe mozaïekbank die op termijn ergens in het Goorse stadshart geplaatst zal worden. De vrijwilligers van de Stadslandbouw zullen de komende maanden in het mozaïek-atelier […]
  • “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”5 mei 2021 “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..” Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof […]
  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]
  • Nieuwe mozaïekbank voor het gemeentehuis17 september 2020 Nieuwe mozaïekbank voor het gemeentehuis Goor is weer een mozaïeken bank rijker. De door leden van het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus vervaardigde bank werd dinsdagavond onthuld en staat voor het gemeentehuis. De nieuwe […]