Hector en Twenthe verliezen Hofderby’s

Hector en Twenthe wisten vanavond in een doordeweekse speelronde weer geen punten te behalen. Hector verloor in Delden met 4-2 van Rood Zwart terwijl Twenthe op eigen veld met 1-4 onderuit ging tegen sv Delden. Hector speelde een redelijke eerste helft en kreeg een paar aardige mogelijkheden maar de beste kansen waren voor Rood Zwart dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam. Direct na rust werd het 2-0 waarna Wesley Zwoferink de aansluitingstreffer maakte. Tien minuten voor tijd werd het 3-1 en daarna 3-2 door Menno de Leeuw. In de slotfase werd het nog 4-2 waardoor Hector de vijfde nederlaag op rij leed.

Twenthe kwam tegen de nummer twee in 4B, sv Delden, al na drie minuten met 1-0 achter maar kwam niet veel later op gelijke hoogte door Stijn Jeurlink. Na een klein half uur in de eerste helft werd het 1-3 door een beter voetballend Delden dat zes minuten voor rust ook nog op 1-4 kwam waarmee het duel wel gelopen was. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Hector en Twenthe moeten nog vol aan de bak om degradatie dan wel nacompetitie te ontlopen. Komende zondag speelt Hector thuis tegen directe concurrent Diepenheim terwijl Twenthe dinsdag weer in actie komt, in Borculo tegen Reunie.