Pelgrimsroute Hemmelreis op Hemelvaartsdag geopend

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de Pelgrimsroute Hemmelreis officieel geopend. Dit is de eerste Pelgrimsroute van de gemeente Hof van Twente en is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeenten van Goor en Markelo. Op Hemelvaartsdag worden voor de opening in de Hofkerk én de Markelose Martinuskerk speciale kerkdiensten gehouden. Daarna is om 11:00 uur de openingshandeling op ‘De Hemmel’, de heuvel bij de Mariakapel op de Hulpe…

De pelgrimsroute, die de Hofkerk in Goor en de Martinuskerk in Markelo verbindt, voert langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel. Op de naast gelegen heuvel de Hulpe is een aantal jaren geleden een Mariakapel gebouwd. De route doet ook een aantal plekken aan waarin duurzaamheid centraal staat, zoals de Reggetuinen (Stadslandbouw), natuurontwikkeling de Hemmel, Theetuin Tichelwaark en de Reggesprong. De route is in verschillende variaties en afstanden te lopen. In de routebeschrijving worden de verschillende plekken beschreven en biedt op verschillende plekken vragen voor persoonlijke bezinning en meditatie.

In de loop van de maand mei zal de routebeschrijving op de website van de Hofkerk Goor worden geplaatst. Ook zijn er in de kerken papieren versies beschikbaar.

Gerelateerde berichten

  • Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet1 oktober 2021 Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet De klokken van de Hofkerk luidden iets na vieren toen de 31 klimaatpelgrims vanaf de Stadslandbouw richting de Hofkerk liepen. Een bont gezelschap van Polen. Duitsers, Zweden en […]
  • Pleinmarkt, Hollandse Avond en Burendag23 september 2022 Pleinmarkt, Hollandse Avond en Burendag Er is weer het nodige te doen in het Goorse het komende weekeinde. Zo draait in RH Cinema vanavond de film 'Topgun: Maverick' en morgenavond 'Elvis' over het leven en de muziek van Elvis […]
  • Toelichting predikant De Jong op vertrek6 september 2022 Toelichting predikant De Jong op vertrek Bij Radiokerklokaal is er donderdag een gesprek met ds. Wim de Jong over zijn vertrek als predikant van de Hofkerk. De Jong gaat verkassen naar de Lebuïnuskerk in Deventer. Wat heeft hem […]
  • De Hofkerk tijdens WO II4 september 2022 De Hofkerk tijdens WO II Het is één van de meest iconische plekjes in het stadshart van Goor: De Hofkerk. Het is dan ook een vaste pijler in de rubriek Oald Goor. Vandaag een beeld uit 1941. Het is een rustiek […]
  • Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’11 april 2022 Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’ De première van het muziekstuk ‘Baile de Fantasia’ van de Goorse componist Carl Wittrock bleek afgelopen zaterdagavond een groot succes. Hij schreef het stuk in opdracht van de […]