Pelgrimsroute Hemmelreis op Hemelvaartsdag geopend

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de Pelgrimsroute Hemmelreis officieel geopend. Dit is de eerste Pelgrimsroute van de gemeente Hof van Twente en is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeenten van Goor en Markelo. Op Hemelvaartsdag worden voor de opening in de Hofkerk én de Markelose Martinuskerk speciale kerkdiensten gehouden. Daarna is om 11:00 uur de openingshandeling op ‘De Hemmel’, de heuvel bij de Mariakapel op de Hulpe…

De pelgrimsroute, die de Hofkerk in Goor en de Martinuskerk in Markelo verbindt, voert langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel. Op de naast gelegen heuvel de Hulpe is een aantal jaren geleden een Mariakapel gebouwd. De route doet ook een aantal plekken aan waarin duurzaamheid centraal staat, zoals de Reggetuinen (Stadslandbouw), natuurontwikkeling de Hemmel, Theetuin Tichelwaark en de Reggesprong. De route is in verschillende variaties en afstanden te lopen. In de routebeschrijving worden de verschillende plekken beschreven en biedt op verschillende plekken vragen voor persoonlijke bezinning en meditatie.

In de loop van de maand mei zal de routebeschrijving op de website van de Hofkerk Goor worden geplaatst. Ook zijn er in de kerken papieren versies beschikbaar.

Gerelateerde berichten

  • Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet1 oktober 2021 Klimaatpelgrims in Goor voor geloof en zorg voor de planeet De klokken van de Hofkerk luidden iets na vieren toen de 31 klimaatpelgrims vanaf de Stadslandbouw richting de Hofkerk liepen. Een bont gezelschap van Polen. Duitsers, Zweden en […]
  • Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’11 april 2022 Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’ De première van het muziekstuk ‘Baile de Fantasia’ van de Goorse componist Carl Wittrock bleek afgelopen zaterdagavond een groot succes. Hij schreef het stuk in opdracht van de […]
  • Vuurdoop nieuwe compositie Wittrock in de Hofkerk7 april 2022 Vuurdoop nieuwe compositie Wittrock in de Hofkerk Carl Wittrock kan na de nodige corona-afgelastingen zijn vuurdoop beleven met zijn nieuwe compositie. Onder de naam "Baile de Fantasia" gaat zijn nieuwe werk zaterdag in première. De […]
  • Kruisweg in kunst in de Hofkerk21 maart 2022 Kruisweg in kunst in de Hofkerk Veertien kunstwerken van even zoveel kunstenaars worden op dit moment tentoongesteld in de Hofkerk. Deze gaan over de zogenoemde 'Kruisweg' en zijn in de tijd voor Pasen te zien. De […]
  • Hofkerk extra open voor stilte en gebed voor Oekraïne14 maart 2022 Hofkerk extra open voor stilte en gebed voor Oekraïne De Hofkerk is in de komende weken extra geopend voor een moment van stilte of gebed voor de bevolking van Oekraïne. Een aantal keren in de week zijn er momenten voor eenieder die behoefte […]