Pelgrimsroute Hemmelreis op Hemelvaartsdag geopend

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de Pelgrimsroute Hemmelreis officieel geopend. Dit is de eerste Pelgrimsroute van de gemeente Hof van Twente en is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeenten van Goor en Markelo. Op Hemelvaartsdag worden voor de opening in de Hofkerk én de Markelose Martinuskerk speciale kerkdiensten gehouden. Daarna is om 11:00 uur de openingshandeling op ‘De Hemmel’, de heuvel bij de Mariakapel op de Hulpe…

De pelgrimsroute, die de Hofkerk in Goor en de Martinuskerk in Markelo verbindt, voert langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel. Op de naast gelegen heuvel de Hulpe is een aantal jaren geleden een Mariakapel gebouwd. De route doet ook een aantal plekken aan waarin duurzaamheid centraal staat, zoals de Reggetuinen (Stadslandbouw), natuurontwikkeling de Hemmel, Theetuin Tichelwaark en de Reggesprong. De route is in verschillende variaties en afstanden te lopen. In de routebeschrijving worden de verschillende plekken beschreven en biedt op verschillende plekken vragen voor persoonlijke bezinning en meditatie.

In de loop van de maand mei zal de routebeschrijving op de website van de Hofkerk Goor worden geplaatst. Ook zijn er in de kerken papieren versies beschikbaar.