Titel voor GFC nagenoeg uit zicht na nederlaag tegen ATC

De kansen voor GFC op het kampioenschap n de vierde klasse F van het zaterdagvoetbal zijn na vanmiddag fors geslonken. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor op eigen veld de topper van ATC ’65 met 1-2 na een voorsprong van 1-0 voor GFC bij rust. ATC begon beter aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwart een aardige kopkans. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid: Tim Wassink loste een schot vanaf links maar scoorde niet. GFC nam het heft meer en meer in handen en kwam vlak voor rust op voorsprong. Erwin Klok schoot binnen uit de rebound na een in zet van Olaf Siegers…

In het begin van de tweede helft kreeg GFC uitstekende kansen op de 2-0, waaronder een kopbal van Thijs Moormann die van de lijn werd gehaald. Na een uur kreeg ATC ’65 een strafschop na een overtreding binnen het 16 metergebied en die werd binnen geschoten: 1-1.

Niet veel later sloeg even de vlam in de pan nadat de doelman Rick Meijer van GFC omver werd geduwd. Na de schermutseling besloot de dienstdoende arbiter om Thijs Moormann met rood van het veld te sturen en dat bleek de uiteindelijk inleiding naar de nederlaag al kreeg GFC via Tim Wassink nog wel een goeie kans op de 2-1. De winnende goal viel echter vlak voor tijd aan de andere kant na een goede aanval van de Hengeloƫrs: 1-2.

GFC staat nu vierde in de stand met vijf punten achterstand op koploper Daarlerveen, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft en volgende week zaterdag de tegenstander is.