Spelregels voor Goorse horeca tijdens School en Volksfeest

De gemeente Hof van Twente heeft voor de Goorse horecazaken een aantal spelregels opgesteld die gelden tijdens het Schoolfeestweekend. Zo worden er naast het Schoolfeest geen andere evenementen toegestaan in het centrum van Goor. Wel is het mogelijk voor horecaondernemers om hun zaak, zowel binnen als op het terras, geopend te hebben tot 02:00 uur. Een incidentele verlenging is mogelijk tot uiterlijk 03:30 uur. Alleen binnen is het ook toegestaan om live muziek of een DJ te hebben en dat is een streep door de rekening van onder meer Café Johnys en De Tapperij dat daarvoor evenals vorig jaar plannen had.


Tapwagens mogen tijdens de optocht op zondag 26 juni wel buiten worden geplaatst maar dat mag dan weer niet tijdens de Kinderoptocht op zaterdag. Tijdelijke standplaatsen voor de verkoop van etenswaren zijn toegestaan tijdens het gehele Schoolfeest. Dit is alleen mogelijk voor ondernemers in het centrum van Goor die hiervoor een standplaatsvergunning aan kunnen vragen.

Gerelateerde berichten

  • Kou uit de lucht omtrent ‘spelregels’ Schoolfeest18 mei 2022 Kou uit de lucht omtrent ‘spelregels’ Schoolfeest De 'spelregels' die de gemeente Hof van Twente de horeca-ondernemers oplegde voor het komende Schoolfeest, moeten niet zo geïntepreteerd worden als ze zijn gecommuniceerd. Dat stelt […]
  • BIZ en raadsleden ageren tegen spelregels horeca tijdens Schoolfeest18 mei 2022 BIZ en raadsleden ageren tegen spelregels horeca tijdens Schoolfeest Heftige reacties op de 'spelregels' die de gemeente Hof van Twente heeft opgesteld voor de Goorse horeca-ondernemers tijdens het komende School en Volksfeest. Op social media wordt de […]
  • Schoolfeeststraf voor Goorse café’s17 juli 2021 Schoolfeeststraf voor Goorse café’s De extra terrasruimte die de Goorse café's Johnys en De Tapperij hebben gekregen moet op last van burgemeester Nauta weer ontruimd worden. De maatregel volgt na een volgens haar te grote […]
  • Denderende Schoolfeestavond27 juni 2021 Denderende Schoolfeestavond Het was een mooi feest gisteravond in het Goorse stadshart met met name veel drukte in bij Jonnys en De Tapperij die samen optrekken dit weekeinde. Er waren diverse optredens onder meer […]
  • Rijdend zwembad, kerkdienst en live-muziek26 juni 2021 Rijdend zwembad, kerkdienst en live-muziek Ook de tweede dag van het alternatieve School- en Volksfeest is een succes. Bij verschillende café's was het vanmiddag al vroeg gezellig met live-muziek en allerhande acts. Zo was het bij […]