Historisch museum op zoek naar herinneringen voor Hippy-tentoonstelling

Het Goors Historisch Museum wil een tentoonstelling opzetten onder de naam ‘De hippe jaren zestig, ook in Goor’ en is daarvoor op zoek naar herinneringen aan de jaren zestig. Hoe werden de flower power-feestjes gevierd en hoe zagen de Goorse jongens en meisjes er destijds uit? Welke disco’s of café’s werden bezocht en wie reed er op brommers van merken als Zundapp en Kreidler of als meisje op een zogenoemde Mobylette?

Wie heeft er bijvoorbeeld nog herinneringen aan 4 mei 1967, Hemelvaartsdag, toen het eerste popfestival in Openluchttheater de Kösterskoele werd gehouden? Het museum wil eerst een inventarisatie maken van wat er beschikbaar is en dan op een later tijdstip materiaal gaan verzamelen. Wie herinneringen wil delen kan mailen met goorsmuseum@nullkpnmail.nl of persoonlijk langs gaan bij het museum in de Stationslaan.

Gerelateerde berichten

  • Privéverzamelingen in Goors museum2 juni 2022 Privéverzamelingen in Goors museum Vanaf half september zijn in het Goors Historisch Museum privéverzamelingen te zien van enkele medewerkers van Stichting Historisch Goor, maar ook voor andere Gorenaren is er plek om een […]
  • Textieltentoonstelling voor en door Goor6 maart 2021 Textieltentoonstelling voor en door Goor Het rijke textielverleden van ’t Twentse Haagje krijgt dit jaar een prachtig eerbetoon in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’. Met dit thema wil het Goors Historisch […]
  • Historisch museum vaker open13 juli 2020 Historisch museum vaker open Het Goors Historisch Museum gaat de openingstijden verruimen. In de afgelopen maand was het museum op dinsdag- en donderdagmorgen geopend. Daar komen nu de donderdagmiddag en de […]
  • Historisch museum gaat weer open29 mei 2020 Historisch museum gaat weer open Het Goors Historisch Museum gaat vanaf maandag 8 juni weer open. Het museum was vanwege het Coronavirus sinds half maart gesloten. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de […]
  • Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen10 januari 2020 Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen Een groot deel van de expositie '100 jaar Apollo', die in de afgelopen maanden te bewonderen was in het Goors Historisch Museum is verhuisd naar woonzorgcentrum Herfstzon. Daar werd de […]