Nieuwe kunstgalerie opent zaterdag op TSB-terrein

Er komt een nieuwe kunstgalerie in Goor. Op initiatief van ‘DeKunstCoöperatie U.A.’ hebben diverse beroepskunstenaars de krachten gebundeld. Komende zaterdag wordt op het TSB-terrein de nieuwe ‘Galerie Mariani‘ geopend en dan is de expositie ‘#2201water’ te bezichtigen nadat deze door Watergraaf Stefan Kuks is geopend. Het geheel wordt zaterdag omlijst met muziek van Backroad…



Galerie Mariani handelt volgens een concept dat is ontwikkeld door Linda Biemans en Sandra Boots van DeKunstCoöperatie. “Waar de meeste galeries een vaste groep kunstenaars hebben die zij promoten, ligt het initiatief om te kunnen exposeren in deze nieuwe galerie in Goor bij de kunstenaars. Voor de expositie #2201water is een zogenaamde Call for artists uitgegaan. Een oproep voor kunstenaars om 1-5 werken in te dienen die met water te maken hebben. Hiervoor hebben meer dan veertig kunstenaars, uit Overijssel, Drenthe en Gelderland zich met hun werken aangemeld. Vervolgens is er een selectie uit de werken gemaakt door Galerie Mariani’, aldus Biemans.

Boots vult aan: ‘We waren aangenaam verrast over de kwaliteit van de inzendingen en de hoeveelheid. Bij de selectie is gekeken naar de samenhang die we konden maken tussen de diverse werken, in formaat, uitwerking van het thema water en materiaal/techniek. We moesten verbindingen zien tussen zeer uiteenlopende kunstuitingen, dat was een hele klus, en of het geslaagd is kun je zien na de opening.


De expositie #2201water is te zien van 21 mei tot en met 2 juli. De opening is komende zaterdag 21 mei om 15:00 uur en voor iedereen toegankelijk.