Goorse kinderen creatief tijdens Veldtocht

Zo’n 1000 kinderen zijn deze week op verschillende plekken in Goor bezig met allerlei creatieve bezigheden in het kader van de Veldtocht 2022 van CubaHof. Tijdens deze kunst- en cultuurweek doen alle kinderen van de Goorse basisscholen mee. Tijdens de Veldtocht ligt de nadruk op kennismaking met het cultureel aanbod uit de eigen omgeving, waarbij met name samenwerking wordt gezocht met partijen in Goor in dit geval. Zo zijn er diverse workshops en wordt er getimmerd, geschilderd, gefotografeerd, theater gemaakt en gedanst.

De Veldtocht die maandag begon wordt vandaag afgesloten. Van elke dag is een videoverslag gemaakt door Bert Eeftink dat de kinderen op YouTube terug kunnen kijken. Daarin is ook een prominente plek voor het School en Volksfeest met een dagelijkse Schoolfeestquiz.

Gerelateerde berichten

  • Orkest met ruim 1000 schoolkinderen tijdens Veldtocht8 mei 2017 Orkest met ruim 1000 schoolkinderen tijdens Veldtocht De jaarlijkse Veldtocht voor de Goorse basisschoolleerlingen wordt dit jaar geopend op het terrein van GFC. Dat zal gebeuren door burgemeester Nauta. Daarna vormen alle kinderen één groot […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (17)24 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (17) Feest is het in Goor overal maar vooral ook bij groep 5 van de Prins Constantijnschool. De leerlingen daarvan zijn de winnaars van de Veldtochtquiz over het Schoolfeest en winnen […]
  • Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest23 juni 2022 Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest De kinderen van de Goorse basisscholen hadden beleefden vanochtend een enorm enerverende kindervoorstelling waarin van alles gebeurde en waarin ook vooral feest werd gevierd. Vorig jaar […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (15)22 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (15) Het School en Volksfeest 2022 is vandaag officiëel van start gegaan met enkele honderden senioren die zich op dit moment opperbest vermaken in de Tente. Vanavond is daar de huldiging […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (10)17 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (10) Wagenbouwgroep Löp wa lös heeft vandaag een eigen nummer gepresenteerd. Het feestelijke en tijdloze lied gaat over de groep zelf en is geschreven en gezongen door Paul Schabbink en […]