Proefballonnetje…

Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Hopen op andere uitkomsten als je alles hetzelfde blijft doen.Volgens Einstein ben je dan een dwaas. De Hof heeft zijn eigen ‘Mark Rutte-probleem’. Samenstellingen die je eigenlijk liever niet hebt maar steeds als boemerang terugkomen. Maakt niet uit waar je op stemt, het was al besloten. De geledingen gesloten houden, nieuwkomers zijn lastig…

Het is een giftig systeem. Het merendeel van Nederland stemt rechts van het midden maar uiteindelijk komt er geen bestuur dat recht doet aan die wens. Hoe kan het dat het grootste deel van de Hof duidelijk zijn stemt uitspreekt voor een andere koers maar dat de meeste hoofdrolspelers gewoon blijven zitten? Is dát in de geest van de verkiezingsuitslag?

Hoe kan het komen dat er niet eens een brief opgesteld kan worden die maar voor één uitleg vatbaar is en dat na de nodige ophef de keutel ingetrokken wordt? Proefballonnetje? Het enige wat overeind is gebleven is dat de tapkranen tijdens de kinderoptocht gesloten moeten blijven. Ik heb ook alcoholpreventie in mijn portefeuille en even geen bier tijdens de kinderoptocht van anderhalf uur, waar praten we over’” zei de burgemeester. Zal mij benieuwen of ze de familiemiddag naderhand in de Goorse Tente ook op ranja en cola zet, zal anders toch heel erg ongeloofwaardig zijn? Symboolpolitiek!

We schaffen tegenwoordig alle symboliek in Nederland af, zullen we deze dan ook doen? Zo langzamerhand komen de dames en heren erachter dat er niet te leven is met de regels en wetten die ze zelf allemaal bedenken en opstellen. Dat is ook gelijk de reden dat ze zich er zelf niet aan kunnen houden. Het is nu eenmaal lastig dat een krant via een WOB verzoek de sms’jes van de premier kan opvragen. Dan kun je ze dus maar beter wissen en je oude Nokia aanhouden. Tegelijkertijd klagen over criminelen op crypto-telefoons Ze doen zelf niet anders.

Het land opzadelen met haast onhaalbare klimaatdoelen en vervolgens gigantisch in de knoei komen met het bouwen van huizen. Iedereen verplichten een warmtepomp te installeren, terwijl die krengen niet te leveren zijn en er geen volk beschikbaar is om ze in je huis te sleutelen. Iedereen met een dak vanaf 250 m2 verplichten zonnepanelen aan te leggen om ze vervolgens de hele dag in storing te zien staan omdat het net al die spanning niet aan kan. En dan natuurlijk onze Belastingdienst die zich aan geen enkele wet hoeft te houden en er driftig op los profileert. Met de groeten van de uit huis geplaatste kindjes.

Misschien moeten we gewoon weer eens met z’n allen aan het werk gaan. Doen waar je goed in bent en een overheid die dat zo goed mogelijk faciliteert en niet zo dramt en betuttelt. Een overheid die niet denkt te weten wat goed voor ons is maar vraagt wat wij denken wat goed voor ons is en daarmee aan het werk gaat. Wat zou dát toch mooi zijn.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Zweven…14 maart 2017 Zweven… Een divers belegen boterham qua nieuws in het Goorse de afgelopen week. Van een bedlegerige oplichtster die opgepakt wordt tot aan een exhibitionist op oma-fiets en natuurlijk de nep-Kamer […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • De bron…14 juni 2022 De bron… En weer vertrok er een colonne trekkers. Niet om het land te bewerken of om mais te poten. De tocht ging deze keer naar het huis van de stikstof-minister van der Wal. Een bonte […]
  • Eenvoudige boerenlul…7 juni 2022 Eenvoudige boerenlul… Nog drie weekjes en dan kunnen we genieten van een weekendje los gaan. Wat heb ik mister Jupiler gemist en hoe kun je uitzien naar zo’n kroketburgertje met een liter mosterd. Op […]
  • Hatseflats…31 mei 2022 Hatseflats… Wat kan het verkeren. Van laveloos in een dampende biertent naar een gemakstoel onder de luifel op de camping. De invulling van Hemelvaartsdag is door de jaren heen onderhevig aan […]