Proefballonnetje…

Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Hopen op andere uitkomsten als je alles hetzelfde blijft doen.Volgens Einstein ben je dan een dwaas. De Hof heeft zijn eigen ‘Mark Rutte-probleem’. Samenstellingen die je eigenlijk liever niet hebt maar steeds als boemerang terugkomen. Maakt niet uit waar je op stemt, het was al besloten. De geledingen gesloten houden, nieuwkomers zijn lastig…

Het is een giftig systeem. Het merendeel van Nederland stemt rechts van het midden maar uiteindelijk komt er geen bestuur dat recht doet aan die wens. Hoe kan het dat het grootste deel van de Hof duidelijk zijn stemt uitspreekt voor een andere koers maar dat de meeste hoofdrolspelers gewoon blijven zitten? Is dát in de geest van de verkiezingsuitslag?

Hoe kan het komen dat er niet eens een brief opgesteld kan worden die maar voor één uitleg vatbaar is en dat na de nodige ophef de keutel ingetrokken wordt? Proefballonnetje? Het enige wat overeind is gebleven is dat de tapkranen tijdens de kinderoptocht gesloten moeten blijven. Ik heb ook alcoholpreventie in mijn portefeuille en even geen bier tijdens de kinderoptocht van anderhalf uur, waar praten we over’” zei de burgemeester. Zal mij benieuwen of ze de familiemiddag naderhand in de Goorse Tente ook op ranja en cola zet, zal anders toch heel erg ongeloofwaardig zijn? Symboolpolitiek!

We schaffen tegenwoordig alle symboliek in Nederland af, zullen we deze dan ook doen? Zo langzamerhand komen de dames en heren erachter dat er niet te leven is met de regels en wetten die ze zelf allemaal bedenken en opstellen. Dat is ook gelijk de reden dat ze zich er zelf niet aan kunnen houden. Het is nu eenmaal lastig dat een krant via een WOB verzoek de sms’jes van de premier kan opvragen. Dan kun je ze dus maar beter wissen en je oude Nokia aanhouden. Tegelijkertijd klagen over criminelen op crypto-telefoons Ze doen zelf niet anders.

Het land opzadelen met haast onhaalbare klimaatdoelen en vervolgens gigantisch in de knoei komen met het bouwen van huizen. Iedereen verplichten een warmtepomp te installeren, terwijl die krengen niet te leveren zijn en er geen volk beschikbaar is om ze in je huis te sleutelen. Iedereen met een dak vanaf 250 m2 verplichten zonnepanelen aan te leggen om ze vervolgens de hele dag in storing te zien staan omdat het net al die spanning niet aan kan. En dan natuurlijk onze Belastingdienst die zich aan geen enkele wet hoeft te houden en er driftig op los profileert. Met de groeten van de uit huis geplaatste kindjes.

Misschien moeten we gewoon weer eens met z’n allen aan het werk gaan. Doen waar je goed in bent en een overheid die dat zo goed mogelijk faciliteert en niet zo dramt en betuttelt. Een overheid die niet denkt te weten wat goed voor ons is maar vraagt wat wij denken wat goed voor ons is en daarmee aan het werk gaat. Wat zou dát toch mooi zijn.

Namens Niels,

een fijne dag…