Wethouder uitgenodigd om ‘afvalprobleem’ op te lossen (Ingezonden brief)

Het besluit van de gemeente Hof van Twente om het ophalen van afval, vanaf 1 juli, minder frequent te laten doen, levert nogal wat kritische noten op. Velen vrezen de toename van zwerfafval en dumpingen en zeggen teveel afval te hebben voor bijvoorbeeld de grijze container die straks nog maar een keer per vier weken wordt geleegd. Zo ook Remco van Amersfoort, die met zijn gezin van 7 personen, net buiten Goor woont en een brief naar deze site stuurde waarin hij verantwoordelijk wethouder Harry Scholten uitnodigt om bij hem langs ter komen en een handje te helpen. Het ingezonden stuk is hieronder de lezen…

Geachte wethouder, beste Harry,

Onlangs ontving ik een folder over afvalinzameling in de bus.

Ik wil u daarom uitnodigen bij mij thuis aan de Oude Postweg 13 in het mooie Ambt Delden. Wilt u mijn gezinsleden demonstreren hoe verpakking en ander afval tot een minuscuul propje wordt getransformeerd? Voor mij van belang.

Ik heb een gezin van 7 personen, waarvan de jongste drie nog de behoefte hebben een luier te dragen. Kan zijn dat het ze niets interesseert, maar ik wil die poep niet in de kleren.

Zo’n gezin geeft nogal wat afval. Bij mijn weten veroorzaak ik zelf weinig afval, ik ben slechts een tijdelijk eindpunt. Alle verkoopkanalen doen iets met dat product, waardoor ik het in de afvalbak mag deponeren. Ondanks uw goedbedoelde adviezen ontstaat daar een probleem.

De restcontainer moet ik nu met al die schijt-luiers iedere twee weken aanbieden, want met drie weken is die container mudje vol en niet van de plek te krijgen. Al dat stront weeg nogal wat.

Straks wordt die container echter per vier weken geleegd en heb ik een probleem.

De PMD container is bij mij met minder dan 2 weken als mudje vol. Ik doe zelfs een extra zak(ken) in de grijze container, want die is met 2 weken niet helemaal vol, maar wordt toch wel geleegd.

U stelt mij voor een probleem en ik wil graag dat u komt helpen met het oplossen van dat probleem. Wilt u mijn familieleden een uitleg op locatie geven hoe afval tot iets kleins wordt gepromoveerd. Mocht dat geen soelaas bieden wilt, u dan in de derde week, maar het liefst al iets eerder, overtollige zakken ophalen en elders in het dorp deponeren. Ik vind het ronduit vies met die zakken te zeulen en te slepen. Als u dat ook een vies karweitje vindt, kunt u het delegeren aan uw secretaresse of uw gemeentesecretaris.

Uw beleid zorgt ervoor dat ik een extra grijze container nodig heb. Hoe gaat u uw toezegging over kostenreductie voor de inwoner van € 19,- per jaar nakomen, want die extra container is niet gratis. Ik kan op voorhand cynisch over een politicus zijn, maar laat me verrassen.

Belt u maandag voor een afspraak? De gemalen koffie staat al klaar.

Groet,

Remco van Amersfoort

Gerelateerde berichten

  • Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan23 april 2018 Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan Op deze redactie komen nog steeds met de regelmaat van de klok mails binnen waarin er wordt geklaagd over de rotzooi rondom de diverse milieupleinen in Goor. Er is nog steeds sprake van […]
  • Restafval neemt af met 50%23 mei 2017 Restafval neemt af met 50% De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan […]
  • Afbreken en laten staan… (ingezonden brief)22 juni 2022 Afbreken en laten staan… (ingezonden brief) Een ingezonden stuk van vast briefschrijver Carel Groothengel. Hij snijdt een punt aan waar meer Gorenaren zich aan storen en vraagtekens bij zetten: De situatie bij de 'oude melkfabriek' […]
  • Afvaldump- en inzameling blijven de gemoederen bezig houden20 juni 2022 Afvaldump- en inzameling blijven de gemoederen bezig houden De verandering van het afval-inzamelingsbeleid in Goor en de overige kernen in de Hof blijft op de diverse social media de gemoederen bezig houden. Vanaf 1 juli zal de grijze container […]
  • Omwonenden halen hard uit naar wethouder inzake Nabo’s De Bree11 december 2021 Omwonenden halen hard uit naar wethouder inzake Nabo’s De Bree In een open brief aan deze site halen de bewoners van de buurt De Bree keihard uit naar wethouder Harry Scholten. Ze hekelen de besluitvorming in het sluiten van de niet bewaakte […]