Hector in veilige haven na eclatante zege op Buurse

SV Hector is ook volgend seizoen vierdeklasser. De groen witten wonnen het voorlaatste duel in de reguliere competitie met maar liefst 5-0 van Buurse. Doordat concurrent Diepenheim verloor van Delden (4-1) ontloopt Hector de nacompetitie en is de laatste wedstrijd, volgende week tegen Rietmolen, niet meer van belang voor de ploeg van trainer Jordy Drenth. Tegen Buurse was het, na het onsteken van groen vuurwerk, vanaf minuut 1 éénrichtingsverkeer richting het doel van Buurse…

Het werd 1-0 door een goal van Silas Olydam. Raul Jimenez tekende na een half uur voor de 2-0. Het werd acht minuten later 3-0 door een doelpunt van Wesley Zwoferink na een goede pass van ‘good old’ Cristian Haverslag. Het werd nog voor rust 4-0 door een fraaie treffer van weer Jimenez die binnen schoot na goed voorbereidend werk van Silas Olydam. Vijf minuten na rust schoot Sjoerd Koster de 5-0 binnen uit een voorzet. Daarna nam Hector gas terug en gebeurde er niet veel meer op het veld van ’t Doesgoor waar Buurse nog een keer de lat trof en waar Sjoerd Koster een publiekswissel kreeg tijdens zijn laatste thuiswedstrijd voor Hector 1.

Voor Buurse viel overigens het doek vandaag. De ploeg degradeerde naar de vijfde klasse doordat Hoeve Vooruit bij vv Twenthe won. Ook Rietmolen is rechtstreeks gedegradeerd na de 2-1 nederlaag tegen Reunie. Diepenheim en Hoeve Vooruit gaan de nacompetitie in om degradatie nog te kunnen ontlopen. Sportclub Markelo kon vandaag kampioen worden in de vierde klasse B maar is dat nog niet na het 3-3 gelijke spel bij Sportclub Rekken.