Dementheek geopend in bibliotheek

In het leescafé van de bibliotheek in Goor is afgelopen vrijdag de Dementheek Hof van Twente geopend. Dat gebeurde met een officiële openingshandeling van wethouder Hanny Rohaan. Daarnaast hield schrijfster Aafke Kelly een voordracht uit haar boek met titel “ik mag van de dokter alleen lauw water drinken”. In de afgelopen periode zijn zowel de medewerkers van Salut als van de Bibliotheek getraind in het goed omgaan met mensen met dementie. Samen met de aanwezigheid van de dementheek zorgt dat ervoor dat zowel Salut en de bibliotheek zich vanaf nu dementievriendelijk mag noemen…

De opening van de dementheek liet door corona lang op zich wachten. “Onze collega’s van Salut zijn al in 2018 getraind waarbij ze dementievriendelijk zijn geworden. In de tussenliggende periode zijn we met onze organisatie verhuisd in Goor waarbij we in hetzelfde gebouw als de bibliotheek terecht kwamen”, vertelt Chantal Smit van Salut. ”We zijn heel blij met de samenwerking. Het draagt bij aan de uitleen van de verhalen en de informatie en Salut is ervoor vragen, ondersteuning en begeleiding”.

Inwoners met vragen zijn na een bezoek aan de dementheek welkom bij Salut. Klik voor meer informatie op deze LINK of bel Salut 0547-260053. Mailen kan naar info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Vernieuwd pand Bibliotheek, GGD, Viverion en Salut officieel geopend2 oktober 2021 Vernieuwd pand Bibliotheek, GGD, Viverion en Salut officieel geopend Met enkele mooie woorden en een officiële openingshandeling van wethouder Pieter van Zwanenburg is vanmorgen het vernieuwde en verbouwde pand naast het gemeentehuis, in gebruik genomen. […]
  • Goor krijgt Alzheimercafé15 september 2019 Goor krijgt Alzheimercafé Er wordt in Goor gestart met een Alzheimercafé. Dat zijn bijeenkomsten waar een ieder naartoe kan om ervaringen met dementie te delen of vragen te stellen. De oprichting daarvan is één […]
  • Alzheimer-café’s weer van start29 maart 2022 Alzheimer-café’s weer van start De Alzheimer-café's van Salut gaan weer van start. Te beginnen vanavond met als speerpunt de ondersteuning thuis bij dementie. Sprekers zijn Monique Immink van Carint Reggeland, Marjolijn […]
  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers14 augustus 2021 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers Salut aanleiding gaat in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan bieden voor mantelzorgers. Tijdens deze reeks van bijeenkomsten wordt […]
  • Salut biedt hulp bij belastingaangifte29 juli 2021 Salut biedt hulp bij belastingaangifte Problemen met het invullen van de belastingaangifte? Salut en de bibliotheek gaan inwoners, die uitstel hebben aangevraagd, helpen. Op 6, 13, 20 en 27 augustus is er van 13.00-15.00 uur […]