Dementheek geopend in bibliotheek

In het leescafé van de bibliotheek in Goor is afgelopen vrijdag de Dementheek Hof van Twente geopend. Dat gebeurde met een officiële openingshandeling van wethouder Hanny Rohaan. Daarnaast hield schrijfster Aafke Kelly een voordracht uit haar boek met titel “ik mag van de dokter alleen lauw water drinken”. In de afgelopen periode zijn zowel de medewerkers van Salut als van de Bibliotheek getraind in het goed omgaan met mensen met dementie. Samen met de aanwezigheid van de dementheek zorgt dat ervoor dat zowel Salut en de bibliotheek zich vanaf nu dementievriendelijk mag noemen…

De opening van de dementheek liet door corona lang op zich wachten. “Onze collega’s van Salut zijn al in 2018 getraind waarbij ze dementievriendelijk zijn geworden. In de tussenliggende periode zijn we met onze organisatie verhuisd in Goor waarbij we in hetzelfde gebouw als de bibliotheek terecht kwamen”, vertelt Chantal Smit van Salut. ”We zijn heel blij met de samenwerking. Het draagt bij aan de uitleen van de verhalen en de informatie en Salut is ervoor vragen, ondersteuning en begeleiding”.

Inwoners met vragen zijn na een bezoek aan de dementheek welkom bij Salut. Klik voor meer informatie op deze LINK of bel Salut 0547-260053. Mailen kan naar info@nullsalut-welzijn.nl.