Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds

Vanaf vandaag kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs, verzorgingstehuizen, scoutinggroepen, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke initiatieven financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Dit geld kan worden gebruikt om tijdens Burendag op 24 september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, compost voor een gezonde bodem, een insectenhotel of fruitbomen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm kunnen deze subsidie aanvragen…

De Groene Loper Hof van Twente wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen. Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot €350 indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een groene activiteit te organiseren.Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag dan wil de werkgroep van Groene Loper Hof van Twente helpen met het invullen van de aanvraag in te vullen. Daarvoor klan worden gemaild naar info@nullgroeneloperhofvantwente.nl.

Gerelateerde berichten

  • Welke straat wordt helemaal stoep-groen?9 augustus 2022 Welke straat wordt helemaal stoep-groen? De groene loper Hof van Twente is een actie gestart om te komen tot zogenoemde stoep-groene straten in Goor en de overige kernen in de Hof. Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor […]
  • Groene loper roept op tot het tellen van bijen…16 april 2021 Groene loper roept op tot het tellen van bijen… Komende zaterdag 17- en zondag 18 april is weer de Nationale Bijentelling. De Groene Loper Hof van Twente vraagt aan iedereen om in actie te komen voor de wilde bij door ze te tellen. Van […]
  • Subsidie voor ‘Groene burendag’13 juli 2019 Subsidie voor ‘Groene burendag’ De Groene Loper Hof van Twente houdt op donderdag 25 juli een inloopavond om te helpen bij het aanvragen van een subsidie voor een zogenoemde Groene Burendag op 28 september aanstaande. […]
  • Bloembollen planten voor bijen op Burendag15 september 2018 Bloembollen planten voor bijen op Burendag De jaarlijkse Burendag start volgende week zaterdag met het planten van een groot aantal bloembollen. 11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 […]
  • Beter een goede buur…24 september 2016 Beter een goede buur… Het is vandaag Burendag en dat is ook in Goor op een aantal plekken goed gevierd. Zo klonk onder meer het stemgeluid van 'good old' Henk Diphoorn over 't Gijmink en waren er ook tal van […]