Schoolfeestnieuws in het kort (2)

  • Het vijfde Schoolfeestjournaal in beeld staat inmiddels online. Daarin onder meer een interview met Henk Dollekamp over de toetreding van het School en Volksfeest tot het nationale immateriële erfgoed en de prijsvraag waarmee 25 penningen te winnen zijn. Het filmpje is via deze LINK te bekijken.
  • Schoolfeestfoto’s vanuit verre oorden komen ook weer binnen bij onze redactie. Zo verheugt Eric van den Burg zich op de 147e editie van het Feest der Feesten in Indonesië en toont de gele vlag ten teken dat hij spoedig zal afreizen. Ook een fraaie prent van Ingrid en Ruben Keestra vanuit hun nieuwe woonplaats Patosfa in Hongarije. Foto’s van overzee blijven welkom via e-mail: redactie@nullgoorsnieuws.nl. of onze social media-kanalen.
  • De kermisliefhebbers kunnen dit Schoolfeestjaar hun hart ook weer ophalen met onder meer een topattractie die in Nederland nog niet vaak te zien is geweest. Het gaat om de Powersurge. Een ruim 16 meter hoog gevaarte bestaande uit een stang met zes armen, waar steeds twee gondels aan hangen. De stang, de armen én de stoeltjes kunnen draaien. Op die manier gaan de maximaal 24 inzittenden voortdurend over de kop.