Goorse Britt verdwaald in Peruviaanse jungle

De jonge Goorse Britt Groothuis heeft een hachelijk avontuur achter de rug dat ze beleefde in de jungle van Peru. Ze verblijft voor haar studie een half jaar in Iquitos en ging afgelopen vrijdag met zeven personen op Jungletour in de omgeving van Nauta. Samen met een Peruviaanse tourgids, drie Britse jongens, één Française vertrok ze voor een weekendje in de jungle inclusief een nacht-tour. Na uren in de jungle te hebben doorgebracht bleken ze te zijn verdwaald en zat er weinig anders op dan te overnachten in de jungle zonder water en eten en met het gevaar voor giftige slangen en andere reptielen…

Uiteindelijk kreeg Britt een heldere ingeving door op haar telefoon naar de bekende reisapp Polarsteps te scrollen die ze had geopend in haar lodge voor een pin op de Polarsteps-kaart. Daardoor konden ze zien dat ze heel ver weg waren van de eindbestemming maar wel waar ze naartoe moesten. Uiteindelijk waren ze terug na een dodelijk vermoeide wandeling van zeven en half uur. De hele trip is via deze LINK te bekijken. Schoolfeest en saxofoon spelen met Apollo zit er voor Britt niet in dit jaar. Ze komt op 2 augustus terug. Wel poseerde ze uiteraard met de Schoolfeestvlag in Peru.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnieuws in het kort (7)14 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (7) In de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl, die morgen op de mat valt, staat ook een indrukwekkend verhaal met de broers Bas en Daan Zweers die dit jaar na het Familiespektakel op […]
  • Verdwaalde hond weer terug bij eigenaar29 juni 2021 Verdwaalde hond weer terug bij eigenaar De schrik zat er even goed in vanochtend toen deze prachtige viervoeter in zijn eentje ronddwaalde op De Kevelhammerhoek. Uiteindelijk werd deze hond door een andere hondeneigenaar […]
  • Inschrijving voor Kinderkamp geopend16 juni 2019 Inschrijving voor Kinderkamp geopend De stichting Kindvriendelijk Goor heeft de inschrijving voor het komende kinderkamp geopend. Het houtdorp op de Hogenkamp is dit jaar van dinsdag 20- tot en met vrijdag 23 augustus. Als […]
  • Protocol verandert: Vlag uit ‘zes wekke’ veur het Schoolfeest15 mei 2019 Protocol verandert: Vlag uit ‘zes wekke’ veur het Schoolfeest Het is vandaag precies 'zes wekke veur 't Skoolfees' dat los zal barsten met het feest voor de senioren, die na de jaarlijkse busreis van morgen, op woensdag 26 juni het Feest der Feesten […]
  • ‘Verwarde pony ontsnapt op paardenmarkt, eigenaar gezocht’11 december 2015 ‘Verwarde pony ontsnapt op paardenmarkt, eigenaar gezocht’ Opmerkelijk bezoek vandaag bij een boerderij aan de Stoevelaarsweg even buiten Goor. Daar kwam uit het niets een verwarde pony op visite. Het paard heeft naar alle waarschijnlijkheid het […]