Succesvolle Twentse film nog twee keer zien in De Reggehof

Het succesvolle beeldverhaal ‘Twente op Film’ is nog twee te zien bij Filmhuis Alleman. De film met de titel ‘Zo doot wiejleu dat’ was op 7 juni voor het eerst te zien in een uitverkochte Reggehof en trekt ook elders volle zalen. Het werd een uitverkocht huis én een avond vol gezelligheid. De film van Johanna ter Steege op morgenavond (20:00 uur) en komende zondagmiddag (15:00 uur) nogmaals te zien…

Twente op film laat aan de hand van archiefbeelden van een groot aantal Tukkers laten zien wat er in een eeuw in Twente veranderd is. Zo is er onder meer aandacht voor de Tweede Wereldoorlog, de vuurwerkramp in 2000 in Enschede en het landskampioenschap van FC Twente in 2010. Heel ver terug in de tijd gaan de filmmakers met archeologische ontdekkingen, zoals de opgraving bij een grafheuvel in Mander die in 1958 het journaal haalde. Tickets zijn voor slechts €7,50 te koop via www.reggehof.nl.

Gerelateerde berichten

  • Dans, Twente op film en gymnastiek…17 juni 2022 Dans, Twente op film en gymnastiek… In het weekend voor het Feest der Feesten is er toch nog wel het één ander te doen in het Twentse Haagje. Zo draait vanavond en zondag in De Reggehof de populaire film 'Zo doot wiej dat […]
  • Alleman draait Sun Children6 mei 2022 Alleman draait Sun Children In Filmhuis Alleman draait dinsdag de Iraanse film Sun Children. In de film staat het thema kinderarbeid centraal. Sun Children ontving vorig jaar op het filmfestival van Venetië twee […]
  • De film staat nog even centraal in De Reggehof11 februari 2022 De film staat nog even centraal in De Reggehof Waar er landelijk ook versoepelingen in de maak zijn voor de theaters, maken ze zich in De Reggehof deze periode nog vooral op voor veel filmsessies voor de bühne echt weer wordt betreden […]
  • Filmzomer in nieuwe cinema Reggehof1 juli 2021 Filmzomer in nieuwe cinema Reggehof De nieuwe RH cinema opent op 14 juli en zal daarna een zomer tegemoet gaan met veel films. De eerste is ‘De nog grotere slijmfilm’. De grote zaal is inmiddels voorzien van een nieuw […]
  • Alleman hoort nu bij de grote filmhuizen25 juni 2021 Alleman hoort nu bij de grote filmhuizen Filmhuis Alleman mag zich met ingang van het nieuwe seizoen scharen onder de 'grote' filmhuizen. Voortaan zullen de allernieuwste films op het nieuwe doek van de Reggehof te zien zijn. […]