Jullie zijn zóów 2019…

Wat is dat eigenlijk, Schoolfeest? Moet je entree betalen? Is er dan iemand die even een nooduitgang open kan gooien? Moet je zestien zijn om naar binnen te mogen? Als dat zo is, graag reactie terug want dan moet ik m’n fake ID meenemen. Staan er detectiepoortjes bij de ingang en wordt er gefouilleerd? Fuck, hoe krijg ik dan m’n eigen drank mee naar binnen?

Lopen er ‘sfeerbeheerders’ rond om een oogje in het zeil te houden? Hmm, zullen ze me waarschijnlijk wel herkennen. Moet ik een plekje reserveren en waar kan ik dan die QR-code vinden om dat te regelen? Kan ik daar muntjes pinnen…of staat die handel ook de helft van de tijd uitgeschakeld zoals bij de rest van de pinautomaten in Goor?

Zo maar een paar onschuldige vraagjes van nieuw publiek die zijn intrede doet tijdens editie SF2022. Een geheel nieuwe clientèle die nog nooit legaal een gouden rakker heeft mogen verorberen in ons heiligdom. Een roedel jonge honden die alles nog moeten leren en niet weet hoe dat nu allemaal precies werkt in onze biertent.

Aan ons, de meer doorgewinterde gezelligheidsdrinker, de schone taak de jeugd bij de hand te nemen en ze op te voeden tot goed Schoolfeestganger. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in deze, dat is onze plicht. Onze burgermoeder doet het door de kinderoptocht op cola en ranja te zetten, maar wij, de echte Goorsen doen dat uiteraard geheel op onze eigen wijze. Op een manier die iedereen snapt en waar draagvlak voor is.

In antwoord op de vragen…
Natuurlijk betaal je tijdens het Feest der Feesten geen entree, het leven is al duur genoeg! Nooduitgangen zijn niet nodig. Meestal zweet je de keet uit zo tegen een uur of elf en dan zijn de meeste zijschotten er al uit. Iedereen is welkom, ook onder de zestien. SCHOOLfeest, weet je nog? Feest voor iedereen. Fake ID’s zijn niet nodig, grote kans dat je gewoon ergens een glas pils van een dienblad af kan grissen en niemand die dat opvalt. Laat het gewoon bij een cola’tje, veel beter voor je hersentjes, kijk maar naar ons wat het gevolg kan zijn.

Detectiepoorten, fouilleren en sfeerbeheer zijn niet nodig. Dat regelen we met elkaar. Gewoon normaal doen, wees blij dat we weer feest kunnen vieren, we zitten niet op de kleuterschool. Eigen drank mee naar binnen nemen is ook niet nodig, voor een consumptie betaal je een heel acceptabele prijs. En ja, je kunt pinnen maar ook kun je betalen met je opgespaarde contante zwarte geld. Kuj wieter toch niks meer met tegenwoordig. En als laatst…we spreken tijdens Schoolfeest niet over ‘munten’ maar over ‘penningen’.

Jullie zijn zóów 2019…

Namens Niels,

een prachtig Schoolfeest gewenst aankomend weekend…eindelijk weer… we zien elkaar…