Afbreken en laten staan… (ingezonden brief)

Een ingezonden stuk van vast briefschrijver Carel Groothengel. Hij snijdt een punt aan waar meer Gorenaren zich aan storen en vraagtekens bij zetten: De situatie bij de ‘oude melkfabriek’ aan de Oude Haaksbergerweg. Volgens Groothengel een plek waar vooral veel afval wordt gedumpt en een beschamende plek om mensen te laten wonen. Lees de ingezonden brief hieronder…

De PvdA heeft vorige week in de gemeenteraad de verloedering bij de vuilcontainers aan de orde gesteld. Ik ben door buurtbewoners op de hoogte gesteld van deze rotzooi die gedumpt wordt bij de oude melkfabriek. Zij hadden al geklaagd bij de gemeente en er was beloofd dat de boa’s ernaar zouden kijken. Dagenlang werd de stapel alleen nog maar groter evenals de overlast van ratten.

Wat ik mij nu afvraag waarom er in de Raad geklaagd moet worden terwijl er dagelijks boa’s, wethouders en ambtenaren langs deze plek komen. Dan zien ze ook het gebouw (oude melkfabriek) waarin ze mensen huisvesten. Ik vind die plek eerlijk gezegd om me rot te schamen. Het is in de eerste plaats een lelijke plek als je Goor binnenkomt maar wat ik helemaal erg vind is dat we er kennelijk geen problemen mee hebben om in dat afbraakpand mensen te huisvesten.

In Deldenerbroek heeft wethouder Meulenkamp het voor elkaar gekregen dat de buurt verfraaid wordt door de grondeigenaar de mogelijkheid te bieden om er huizen te gaan bouwen. Het lijkt erop dat we in Goor bij voorbaat mooie panden (zoals De Stoevelaar, het oude gemeentehuis op het Schild en de kosterswoning bij de kerk enz.) afbreken en de lelijke bij voorkeur laten staan. Ik zou zeggen als je de rommel die daar vaak ligt aanpakt, pak dan meteen alles aan en breek dat lelijke ding daar zo snel mogelijk af.

Koop het desnoods op als gemeente en zorg dan voor tenminste fatsoenlijke huisvesting voor de mensen die daar wonen. Dan moeten we ook nog even snel De Stoevelaar zien te behouden. Klagen over woningnood en zo’n prachtig gebouw slopen, we lijken wel gek hier in Goor. Er is te weinig geld voor de bouw van voldoende laagbouw waardoor er dus voldoende ruimte overblijft voor het behoud van woningbouw voor bijvoorbeeld jongeren. We hebben er in Goor te veel last van dat het ene uit het ene en het andere uit het andere potje komt.

De zorg moet kennelijk afbreken om het exploitabel te houden terwijl de gemeente er moeite mee heeft om voldoende woningen te bouwen. Ik zou zeggen ga even rond de tafel zitten en stem af dat je verstandig om gaat met iets wat helemaal niet weg zou moeten en breek af waar we ons denk ik allemaal aan storen in het Twentse Haagje.

Carel Groothengel