Schoolfeest nu officieel bijgeschreven als immaterieel erfgoed

Het Goorse School- en Volksfeesten is vanavond officieel bijgeschreven in het ‘Inventaris van het Immaterieel Erfgoed Nederland’. De ondertekening vond plaats in de Schoolfeesttent in het bijzijn van voorzitter Erwin Zwierink en bestuurslid Ingrid Sturris. Hendrik Hendrichs, voorzitter van de toetsingscommissie van het Immaterieel Erfgoed Nederland, was aanwezig om namens die commissie de oorkonde te ondertekenen. De verworven status geldt in ieder geval voor de komende 3 jaar. Vanavond werden ook zo’n 70 vrijwilligers gehuldigd vanwege diverse jubilea als vrijwilliger in de Schoolfeesttent. Er waren zeven vrijwilligers die het speldje voor 50 jaar trouwe dienst kregen.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeest op weg naar predikaat ‘immaterieel erfgoed’10 oktober 2020 Schoolfeest op weg naar predikaat ‘immaterieel erfgoed’ Het Goorse School- en Volksfeest is hard op weg om op de lijst te komen van het nationale 'immateriele erfgoed'. Het bestuur van het 'Feest der feesten' is al enige tijd bezig om een […]
  • Veel Gorenaren getroffen door corona30 juni 2022 Veel Gorenaren getroffen door corona Dat ze nog niet van het coronavirus af zijn is in de afgelopen dagen zeker wel gebleken in het Goorse. Er worden veel positieve tests gemeld. Het gaat hierbij met name om zelftests die […]
  • Reisverslag‚Ķ28 juni 2022 Reisverslag‚Ķ Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest23 juni 2022 Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest De kinderen van de Goorse basisscholen hadden beleefden vanochtend een enorm enerverende kindervoorstelling waarin van alles gebeurde en waarin ook vooral feest werd gevierd. Vorig jaar […]
  • Seniorenmiddag erg druk bezocht22 juni 2022 Seniorenmiddag erg druk bezocht Het Goorse School en Volksfeest is vanmiddag van start gegaan met de Seniorenmiddag in de Tent. Vanaf half drie verzamelden zich honderden belegen Gorenaren die aan lange tafels genoten […]