Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest

De kinderen van de Goorse basisscholen hadden beleefden vanochtend een enorm enerverende kindervoorstelling waarin van alles gebeurde en waarin ook vooral feest werd gevierd. Vorig jaar kondigden twee lakeien (Bert Eeftink en Paul Schabbink) al de komst van Koning Schoolfeest aan en vandaag kwam deze ook daadwerkelijk al ging dat met de nodige hobbels. De voorstelling werd verstoord door een boze buurvrouw (Hetty Dollekamp) die twee heerlijke rustige coronajaren achter de rug heeft en nu alles in het werk stelde om het Schoolfeest weer niet door te laten gaan…

Ze schakelde onder meer de hulp in van boze boeren die de weg van Hengevelde naar Goor baricardeerden met trekkers en actievoerders. Dit alles was op film te zien. Ook burgemeester Nauta, Generaal Buiten ‘Goor’ van Middendorp en scheidsrechter Bas Nijhuis waren te zien op het grote scherm. Uiteindelijk brachten de ‘zware jongens’ van een motorclub redding.

Zij haalden Koning Schoolfeest (Coen van Hoevelaak) op en brachten hem met twee ronkende motoren in de tent. Tussendoor waren er ook diverse feestelijke liedjes die uit volle borst werden meegezongen- en gesprongen door de Goorse kinderen. Eenmaal op het podium hield Koning een heuse troonrede en werd eveneens de vrede met de boze buurvrouw gesloten. Tijdens de muzikale afsluiting (Links Rechts) ging het dak er figuurlijk af in het episch centrum van het Feest der Feesten.

Gerelateerde berichten

  • Koning Schoolfeest komt naar Goor!24 juni 2021 Koning Schoolfeest komt naar Goor! Dát was de aankondiging die vandaag werd gedaan op de vijf Goorse basisscholen. De kindercommissie van de Stichting School en Volksfeest gingen langs de scholen met twee lakeien die in […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (15)22 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (15) Het School en Volksfeest 2022 is vandaag officiëel van start gegaan met enkele honderden senioren die zich op dit moment opperbest vermaken in de Tente. Vanavond is daar de huldiging […]
  • Cabaretduo brengt Schoolfeestrevue online en op tv15 juni 2020 Cabaretduo brengt Schoolfeestrevue online en op tv Het Goorse cabaretduo Bert Eeftink en Paul Schabbink komen op donderdagavond 25 juni met een heuse Schoolfeestrevue onder de demonstratieve noemer 'Schoolfeest is een grondrecht'. De […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek19 juni 2022 Oald Goor: Schoolfeest bij de Jannink-fabriek In de categorie Oald Goor dit keer een hele oude foto van het Schoolfeest bij de toenmalige Jannink-fabriek. De precieze datum van herkomst is ongewis maar het moet een prent van voor […]