Kindervoorstelling Schoolfeest: Spanning, sensatie en feest

De kinderen van de Goorse basisscholen hadden beleefden vanochtend een enorm enerverende kindervoorstelling waarin van alles gebeurde en waarin ook vooral feest werd gevierd. Vorig jaar kondigden twee lakeien (Bert Eeftink en Paul Schabbink) al de komst van Koning Schoolfeest aan en vandaag kwam deze ook daadwerkelijk al ging dat met de nodige hobbels. De voorstelling werd verstoord door een boze buurvrouw (Hetty Dollekamp) die twee heerlijke rustige coronajaren achter de rug heeft en nu alles in het werk stelde om het Schoolfeest weer niet door te laten gaan…

Ze schakelde onder meer de hulp in van boze boeren die de weg van Hengevelde naar Goor baricardeerden met trekkers en actievoerders. Dit alles was op film te zien. Ook burgemeester Nauta, Generaal Buiten ‘Goor’ van Middendorp en scheidsrechter Bas Nijhuis waren te zien op het grote scherm. Uiteindelijk brachten de ‘zware jongens’ van een motorclub redding.

Zij haalden Koning Schoolfeest (Coen van Hoevelaak) op en brachten hem met twee ronkende motoren in de tent. Tussendoor waren er ook diverse feestelijke liedjes die uit volle borst werden meegezongen- en gesprongen door de Goorse kinderen. Eenmaal op het podium hield Koning een heuse troonrede en werd eveneens de vrede met de boze buurvrouw gesloten. Tijdens de muzikale afsluiting (Links Rechts) ging het dak er figuurlijk af in het episch centrum van het Feest der Feesten.