Rolstoelbus van Goor naar Kiev

De Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk heeft een bijzonder verzoek van een humanitaire organisatie voor hulp aan ouderen en gehandicapten in Kiev. kunnen inwilligen. Het ging om de mogelijkheid van het verstrekken van een nog goed gebruikte bus voor het vervoer van mensen en voor het verstrekken van maaltijden aan ouderen en gehandicapten in Kiev, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. De Stichting Franje Hof van Twente is daarop bereid gevonden om een oudere rolstoelbus voor dit goede doel af te staan die na een onderhoudsbeurt richting Oekraïne kon…

Enkele weken geleden is ook een echtpaar uit Kiev, waar de vereniging al ruim twintig jaar nauw mee samen-werkt, met de trein naar Nederland gekomen in de hoop dat de Vereniging hen aan dringend benodigde goederen zou kunnen helpen. Zij werden zeer gastvrij in een gastgezin opgevangen.

Ook hebben enkele ziekenhuizen in Almelo en Hengelo nog eens goed in hun magazijnen gekeken naar welke apparatuur en medische goederen zij konden missen die zij belangeloos voor dit goede doel ter beschikking hebben gesteld. Door de vereniging kon via de Goorse apotheek en door een van de huisartsen een flink aantal medicijnen en specialistische artikelen, waar het ziekenhuis om zit te springen, worden aangeschaft.

Vorige week werd de bus met daarin alle verzamelde medische hulpgoederen, in het gebouw van Franje aan de Kloosterlaan te Goor officieel aan de vertegenwoordiging uit Kiev overgedragen. De mensen uit Kiev waren daar mede namens de organisaties die zij vertegenwoordigen, heel erg blij mee en zijn op 21 juni vol goede moed met de bus en de hulpgoederen weer naar Kiev vertrokken.