Oald Goor: De Goorse Tourpoule…

Dit weekeinde is de 35e editie van de Goorse Tourpoule van start gegaan. Reden voor de redactie van deze site om eens terug te gaan in de tijd met dit wielerspel dat jaarlijks enkele honderden Gorenaren bezig houdt. Van start gegaan in 1988 met het Tourcafé nog bij De Smidse en met als eerste winnaar Huub Leferink. Sinds die tijd was er één die drie keer wist te zegevieren en dat is Michiel Huijgen. Destijds begon de ‘GTP’ met een driekoppige ‘directie’ die jaarlijks ook de Alpe d’Huez bezocht waar met meer Gorenaren een etappe werd bekeken en vooral feest werd gevierd. Onderstaande foto stamt uit 1995 met van links naar rechts Bennie Waanders, Frans Overbeek (nog steeds lid van de Goorse Tourdirectie) en wijlen Emiel Vaarhorst.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]
  • Oald Goor: Melkboer Mengerink in 19303 augustus 2022 Oald Goor: Melkboer Mengerink in 1930 Het is zeker in deze komkommertijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten over het Twentse Haagje. Zo stuitten we vandaag op een kiekje uit 1930. Daar had heer E. Mengerink […]
  • Was het Goorse buitenbad er nog maar…24 juli 2022 Was het Goorse buitenbad er nog maar… De belegen Gorenaren denken er met weemoed aan terug. Zeker tijdens de warme periodes. Ook in de komende week wordt het weer tropisch en zullen velen de berg overgaan voor een duik in het […]
  • Oald Goor: De Möll’nbelt…17 juli 2022 Oald Goor: De Möll’nbelt… In de categorie Oald Goor gaan we heel ver terug in de Goorse Historie met een aantal prenten uit een gebied waar in de afgelopen veel over is gesproken: De Molenstraat. Vroeger was daar […]
  • Goor niet te missen in roemruchte ‘bocht 7’14 juli 2022 Goor niet te missen in roemruchte ‘bocht 7’ In de Tour de France van vandaag staat de immer heroïsche etappe naar Alpe d'Huez op het programma en dat betekent ook weer een zee aan oranje wielerfans op de 'Hollandse' berg. Goor […]