Nauta tekent boerenconvenant over bemiddeling zonder voorwaarden

Burgemeester Ellen Nauta heeft vanochtend een convenant getekend waarin de boeren het Rijk oproepen om geen voorwaarden te stellen aan de gesprekken die worden gevoerd met de bemiddelaar. Volgens de boeren, die de ingangen van Schouten Europe bezetten, is niet helder waarover de gesprekken moeten gaan en moet overal over gesproken kunnen worden…

Nauta was met wethouder Wim Meulenkamp bij Schouten om in gesprek te gaan en het schrijven te tekenen dat ook is ondertekend door burgemeester Hofland van Rijssen. Ook de directeur van Schouten Europe sprak met de demonstranten die ook nog hamburgers bakten. Volgens Ellen Nauta is de sfeer er niet naar om een noodverordening af te kondigen. “We zijn immers een plattelandsgemeente…”

Gerelateerde berichten

  • Boeren blokkeren Schouten Europe in Goor8 juli 2022 Boeren blokkeren Schouten Europe in Goor Een grote groep boze boeren blokkeren op dit moment de fabriek van Vega-producent Schouten Europe op de Whee. De boeren trokken met enkele tientallen trekkers de ingang van het bedrijf […]
  • Blauw wit rood, Nederland in nood…5 juli 2022 Blauw wit rood, Nederland in nood… Een omgekeerde vlag. Het internationale teken van nood of verzet. De Nederlandse driekleur waar het rood staat voor het volk, wit voor de kerk en het blauw voor de adel en elite. Door hem […]
  • Van Malieveld naar Schoolfeestplein…17 oktober 2019 Van Malieveld naar Schoolfeestplein… Een armada van tractoren trok aan het begin van de avond door Goor met als bestemming het Schoolfeestplein. Het boerenprotest van vorige week en gisteren kreeg daarmee ook een lokaal […]
  • Ook boeren Zeldam roeren zich…16 oktober 2019 Ook boeren Zeldam roeren zich… Ze zijn in alle vroegte weer met duizenden op pad gegaan om vandaag protestacties te voeren in De Bilt bij het RIVM en wederom in Den Haag. Het voorgenomen nieuwe stikstofbeleid is vele […]
  • Vertragend praten… (ingezonden brief)8 september 2022 Vertragend praten… (ingezonden brief) Vaste brievenschrijver Carel Groothengel is weer in de pen geklommen en is in zijn schrijven aan deze redactie kritisch naar de boeren die protesteren tegen stikstofmaatregelen en ook […]