Foxwild…

“Hatseflats!” klonk het zaterdag in ‘Foxwild Goor”. Mijn campingvriend Petertje ‘Massa is Kassa’ deed een plaatselijke supermarkt aan om zijn biertje te promoten, waar ik zelf overigens niet heel erg ‘Foxwild’ van word. Binnen kon je de pilsjes kopen en buiten kon je er een kartonnen doos bij krijgen om in te slapen. Zoonlief, worstenbroodje Mark, kwam voor de vorm mee voor de nodige ‘fan-pics’…

Nu moet ik eerlijk bekennen dat de bewuste supermarkt mijn vaste uitvalsbasis is voor de wekelijkse boodschappen. Prima winkel, breed assortiment en normaal gesproken goed bereikbaar als de gemeente niet al een jaar aan het breken zou zijn met de straten rondom de winkel. Hoe verzin je het he? Eerst een half jaar aan het kloten op de kruising aan de Scherpenzeelseweg en nu alweer een week of drie de halve straat eruit een paar meter verderop. Waarom hebben ze dat toen niet tegelijk gedaan? Planning van lik-me-de-kloten. Je ziet er niemand aan het werk en de graafmachine staat er verlaten bij. Ik snap ook nooit waarom zulke klussen altijd zo lang moeten duren; zullen wel op uren staan waarschijnlijk. Poko poko en mañana mañana. Het is hier verdomme toch geen Frankrijk of Spanje?

Maar goed, bij de supermarkt waar ik winkel hebben ze brood van de plaatselijke bakker, groente van de lokale groenteboer, vlees van een ambachtelijke slager uit de Hof en lekkere salades en sauzen van een gerenommeerde Goorse visboer. Waarom dan in godsnaam van dat Foxwild zwerversbier promoten van een soapie die vakantieparken bezit waar je na één bezoek gegeten en gedronken hebt? Catastrofe…

Tuurlijk snap ik wel waarom de familie Gillis acte de présence gaf in de supermarkt. Het geeft simpelweg veel airplay en reclame voor de winkel en er waren ook echt mensen die het helemaal super vonden…ja echt die waren er! En laten we eerlijk zijn, een brouwer uitnodigen van een plaatselijk gefabriceerd biertje trekt lang niet zoveel bekijks en komt zeker niet in een dikke Rolls van een half miljoen aanrijden. Maar één ding weet ik zeker; dat lokale biertje smaakt tien keer beter.

Over smaak valt niet te twisten en ieder zijn ding. Ik blijf gewoon komen naar mijn vertrouwde supermarkt en kijk ook zo af en toe naar de soap van Petertje, gewoon omdat het lekker hersenloos vermaak is na een lange werkdag. En als het moet trek ik ook nog zo’n laffe herder van hem uit de koelkast, na twee flesjes proef je er niets meer van…net zoals bij Jupiler.

Het seizoen zit er weer op en ik ga de komende weken genieten van de laksheid in Spanje. Zal in dat opzicht niet veel verschillen met de afdeling ‘Infra’ van Goor. Het enige verschil is dat ik er dan lekker aan mee kan doen.

Goede vakantie allemaal, fijne zomer…geniet ervan en tot eind augustus!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • ‘Massa is kassa’ Peter Gillis zaterdag in Goor6 juli 2022 ‘Massa is kassa’ Peter Gillis zaterdag in Goor De bekende tv-persoonlijkheid Peter Gillis is komende zaterdag in Goor. Hij is dan bij de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan om zijn eigen bier te promoten. De Brabantse ondernemer en […]
  • Hallo JUMBO…1 maart 2017 Hallo JUMBO… Dat was hem weer. Een weekje zon pikken op Gran Canaria. Heerlijk om met 25 graden, vanuit je luie ligstoel, te kunnen lezen dat er een storm over Nederland raast. Op dit Canarisch eiland […]
  • Blauw wit rood, Nederland in nood…5 juli 2022 Blauw wit rood, Nederland in nood… Een omgekeerde vlag. Het internationale teken van nood of verzet. De Nederlandse driekleur waar het rood staat voor het volk, wit voor de kerk en het blauw voor de adel en elite. Door hem […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • De bron…14 juni 2022 De bron… En weer vertrok er een colonne trekkers. Niet om het land te bewerken of om mais te poten. De tocht ging deze keer naar het huis van de stikstof-minister van der Wal. Een bonte […]