Boodschappen aan de boom…

Het is wellicht niet onopgemerkt gebleven. Aan diverse bomen in het Goorse zijn papieren met een duidelijke boodschap opgehangen. Dat is gedaan door de leerlingen van OBS De Boomhut in het kader van het onderwijsprogramma voor duurzaamheid en techniek van de gemeente Hof van Twente. Deze zogenoemde ’treetags’ vertellen wat die ene boom in de buurt oplevert voor mensen in de natuurlijke omgeving

Zo wordt duidelijk gemaakt hoeveel zuurstof grote volwassen bomen opleveren en hoeveel regenwater die boom vasthoudt. En dat een grote boom eveneens de omgeving koelt, fijnstof afvangt en vogels en insecten een huis biedt. De boomboodschappen blijven om de stammen hangen tot de Boomfeestdag op 16 november aanstaande. De actie is ge├»nitieerd en geco├Ârdineerd door Hofpower en de Groene Loper Hof van Twente.

Gerelateerde berichten

  • 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag11 november 2021 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag Gisteren was de jaarlijkse boomfeestdag en in het kader daarvan werden op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis 22 droombomen uitgereikt aan de winnaars van de tekenwedstrijd 'Je […]
  • 13 boompjes aangeboden ter adoptie14 mei 2021 13 boompjes aangeboden ter adoptie De Groene Loper Hof van Twente zoekt mensen die graan een een boompje willen adopteren en ook definitief planten op de dag van de biodiversiteit (zaterdag 22 mei). Het gaat om dertien […]
  • Kinderen schrijven verhalen over bomen4 februari 2020 Kinderen schrijven verhalen over bomen HofPower en de Groene Loper Hof van Twente zijn op zoek naar verhalen over bomen. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit Goor en de overige kernen in de Hof, […]
  • Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners…23 mei 2018 Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners… Bijzondere post vandaag voor alle bewoners van een straat met een naam van een boom of een bloem zoals in Goor de Rozenstraat, Anjerstraat, Gondalaan, Magnoliaplein, Berkenstraatn en […]
  • Welke straat wordt helemaal stoep-groen?9 augustus 2022 Welke straat wordt helemaal stoep-groen? De groene loper Hof van Twente is een actie gestart om te komen tot zogenoemde stoep-groene straten in Goor en de overige kernen in de Hof. Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor […]