Goor niet te missen in roemruchte ‘bocht 7’

In de Tour de France van vandaag staat de immer heroïsche etappe naar Alpe d’Huez op het programma en dat betekent ook weer een zee aan oranje wielerfans op de ‘Hollandse’ berg. Goor heeft de de meest prominente plek ingenomen aldaar in de beroemde en beruchte ‘bocht 7’. Zes Gorenaren bivakkeren daar al sinds maandagochtend vroeg en hebben een groot deel van het wegdek beschilderd…

Frans Overbeek, Mick Wiemerink, Marco Cent, Bert Heuten, Marco Hazenkamp en Raymond Spenkelink kregen ook al aandacht in de tv-uitzending van de NOS tijdens de etappe van gisteren toen ze prominent in beeld waren tijdens een bijdrage van verslaggever Edwin Cornelisse. Daarnaast werd de Goorse Tour-directeur Frans Overbeek ook nog geïnterviewd door NOS Radio Tour de France, SBS6 en de Franse en Deense televisie.

Op het wegdek in het grote oranje vlak uiteraard groot Goor en daaronder GTP (Goorse Tourpoule), TDS (Tour de Spready, een Goorse vriendenpoule) en daaronder Braamer als dank voor het sponsoren van de grote hoeveelheid verf die nodig was. Ook de nodige Schoolfeestvlaggen zijn opgehangen die ook vanmiddag op televisie tijdens het passeren van de renners, niet te missen zijn.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Tourpoule: Waanders leidt maar de verschillen zijn klein12 juli 2022 Goorse Tourpoule: Waanders leidt maar de verschillen zijn klein Na de rustdag van gisteren vandaag alweer de 10e etappe in de Tour de France en dus tijd om de eerste balans op te maken van de kanshebbers op de zege tijdens de Goorse Tourpoule. […]
  • Oald Goor: De Goorse Tourpoule…3 juli 2022 Oald Goor: De Goorse Tourpoule… Dit weekeinde is de 35e editie van de Goorse Tourpoule van start gegaan. Reden voor de redactie van deze site om eens terug te gaan in de tijd met dit wielerspel dat jaarlijks enkele […]
  • De Goorse Tourpoule: Inschrijven kan nog tot 16:00 uur1 juli 2022 De Goorse Tourpoule: Inschrijven kan nog tot 16:00 uur Er worden ook dit jaar weer zo'n 300 deelnemers verwacht bij de Goorse Tourpoule. De Tour de France gaat vanmiddag in Kopenhagen van start met een korte tijdrit en inschrijven voor de […]
  • Goorse Tourpoule: Inschrijvingen voor of op 1 juli11 juni 2022 Goorse Tourpoule: Inschrijvingen voor of op 1 juli De Tour de France gaat op vrijdag 1 juli van start en dat betekent dat ook een paar honderd Goorse wielerliefhebbers zich weer kunnen storten op hun eigen Tourploeg in de Goorse […]
  • Ligtlee na goud nu zilver op EK baanwielrennen6 oktober 2021 Ligtlee na goud nu zilver op EK baanwielrennen Hij woont met zijn Enschedese vriendin sinds een paar maanden op De Whee in Goor en is nu één van de blikvangers op het Europees Kampioenschap baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. […]