Oald Goor: De Möll’nbelt…

In de categorie Oald Goor gaan we heel ver terug in de Goorse Historie met een aantal prenten uit een gebied waar in de afgelopen veel over is gesproken: De Molenstraat. Vroeger was daar de Molenbelt (in de volksmond Möll’nbelt genoemd) en de Molenbeltscheweg met tot in de eerste helft van de vorige eeuw veel bedrijvigheid met onder meer de Heeckerenmolen die in het begin van de jaren ’30 werd afgebroken op het moment dat ook de Molenbelt werd afgegraven. Er was ook een Schippersherberg gevestigd in een karakteristiek pand dat aan het begin van de jaren ’80 werd gesloopt…

De Molenbeltschestraat circa 1890
De Heeckerenmolen
De afbraak van de Heeckerenmolen in 1932
Het afgraven van de Molenbelt begin jaren ’30

Gerelateerde berichten

  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]
  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]
  • Oald Goor: Melkboer Mengerink in 19303 augustus 2022 Oald Goor: Melkboer Mengerink in 1930 Het is zeker in deze komkommertijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten over het Twentse Haagje. Zo stuitten we vandaag op een kiekje uit 1930. Daar had heer E. Mengerink […]
  • Was het Goorse buitenbad er nog maar…24 juli 2022 Was het Goorse buitenbad er nog maar… De belegen Gorenaren denken er met weemoed aan terug. Zeker tijdens de warme periodes. Ook in de komende week wordt het weer tropisch en zullen velen de berg overgaan voor een duik in het […]
  • Oald Goor: Schutting schilderen in het centrum…10 juli 2022 Oald Goor: Schutting schilderen in het centrum… De zomervakantie is aanstaande en voor de Goorse kids betekent dat dat ze ook weer uit kunnen kijken naar het jaarlijkse Kinderkamp van de stichting Kindvriendelijk Goor dat dit jaar […]