Groen licht voor masterplan centrum

Het masterplan centrum Goor gaat uitgevoerd worden. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis. De fracties van de gemeenteraad hebben unaniem ingestemd met de visie en het uitvoeringsprogramma. Alle partijen waardeerden de inzet van de ondernemers. De gemeenteraad heeft besloten om het centrum van Goor onder te verdelen in een ‘kernwinkelgebied’ en een ‘winkelgebied’. Het kernwinkelgebied loopt van de Herman Heijermansstraat tot aan de winkelsteeg naar het Weversplein. Het winkelgebied loopt vanaf de steeg tot aan de bocht Kerkstraat/Laarstraat. Het masterplan wordt de komende tijd uitgevoerd.

bannerscentrumgoor

Er worden op verschillende locaties in het centrum van Goor ingrepen gedaan in de openbare ruimte. Zo wordt de steeg tussen het Weversplein en de Grotestraat heringericht, het deel van de Grotestraat tussen de Wijnkamp en de Herman Heijermansstraat autovrij gemaakt en het Sterplein als hart van het centrum aangepakt.

Verder moet de Wijnkamp mogelijk ook aangepast worden. Door de maatregelen in het masterplan komen er waarschijnlijk zo’n 200 auto’s per dag extra door de smalle straat.