Groen licht voor masterplan centrum

Het masterplan centrum Goor gaat uitgevoerd worden. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis. De fracties van de gemeenteraad hebben unaniem ingestemd met de visie en het uitvoeringsprogramma. Alle partijen waardeerden de inzet van de ondernemers. De gemeenteraad heeft besloten om het centrum van Goor onder te verdelen in een ‘kernwinkelgebied’ en een ‘winkelgebied’. Het kernwinkelgebied loopt van de Herman Heijermansstraat tot aan de winkelsteeg naar het Weversplein. Het winkelgebied loopt vanaf de steeg tot aan de bocht Kerkstraat/Laarstraat. Het masterplan wordt de komende tijd uitgevoerd.

bannerscentrumgoor

Er worden op verschillende locaties in het centrum van Goor ingrepen gedaan in de openbare ruimte. Zo wordt de steeg tussen het Weversplein en de Grotestraat heringericht, het deel van de Grotestraat tussen de Wijnkamp en de Herman Heijermansstraat autovrij gemaakt en het Sterplein als hart van het centrum aangepakt.

Verder moet de Wijnkamp mogelijk ook aangepast worden. Door de maatregelen in het masterplan komen er waarschijnlijk zo’n 200 auto’s per dag extra door de smalle straat.

Gerelateerde berichten

  • Burgemeester Hoes zwicht wel21 januari 2011 Burgemeester Hoes zwicht wel Er speelde eenzelfde kwestie als in Goor, maar in Maastricht mag tijdens de komende carnaval bier toch gewoon in een glas geschonken worden. Burgemeester Hoes schort zijn verbod op […]
  • Twaalfde plek in eindklassement voor Marit Cent in Zweden17 juli 2016 Twaalfde plek in eindklassement voor Marit Cent in Zweden Marit Cent is als twaalfde geëindigd in het eindklassement van de U6 Cycle Tour. De 17-jarige Goorse wielrenster, de dochter van tweevoudig olympiër Erik Cent, was daarmee de vierde […]
  • Statement tegen racisme steelt de show tijdens playbackshow Hector12 januari 2020 Statement tegen racisme steelt de show tijdens playbackshow Hector "Ik word hier even stil van" zei jurylid Leoniek Wissink na afloop van de act van de jonge jonge voetballertjes van Hector jo11-1 na afloop van hun spetterende act. Het multi-culturele […]
  • Schoolfeestles voor nieuwe Gorenaren8 juni 2016 Schoolfeestles voor nieuwe Gorenaren Een bijzondere les voor de cursisten op het ROC in één van de lokalen in De Reggehof vandaag. De statushouders en vluchtelingen die daar onder meer Nederlandse les volgen stelden meermaals […]
  • Ook Hector 6 hijst kampioensvlag17 mei 2010 Ook Hector 6 hijst kampioensvlag Na sv Hector C1 en Hector 5 is ook het zesde elftal kampioen geworden. De ploeg kon de titel al bijna niet meer ontgaan en na de winst op noaber WVV '34 konden ook de feestdraaiboeken uit […]