De Belvedère op De Herikerberg

Het is een iconisch punt op De Herikerberg: De Belvedère. En het heeft een bijzondere historie. Bij de bouw van de uitkijktoren in 1890 werden er namelijk geraamtes opgegraven. Er wordt beweerd dat de geesten van de overledenen nog steeds rond zweven over de Herikerberg. De uitkijktoren Belvedère is tien meter hoog en is speciaal voor het mooie uitzicht gebouwd door de Heren van landgoed Weldam. Tegenwoordig wordt de toren bewoond.

Gerelateerde berichten

  • Musical Cash door Gijminkschool26 april 2010 Musical Cash door Gijminkschool De Gijminkschool beschikt over een aantal musicalsterren. Groep acht wil haar kwaliteiten morgenavond laten zien bij café De Ster. Zij zullen de musical Cash op het toneel brengen. Cash […]
  • Gemeente en Salut helpen bij geldproblemen30 oktober 2020 Gemeente en Salut helpen bij geldproblemen Wie, bijvoorbeeld door de Corona-crisis, in geldproblemen dreigt te komen of bezorgd over de eigen baan en het inkomen kan hulp krijgen via de gemeente Hof van Twente en Salut. Al voor de […]
  • Piraten, Stem van de Regge en een sprookje…13 april 2018 Piraten, Stem van de Regge en een sprookje… De evenementenkalender voor dit weekeinde meldt allereerst het Piratenweekeinde van de Goors zendamateurs van Los Banditos bij café Buddy's. Zij draaien al sinds gisteravond en willen dat […]
  • Goor Collectief tegen 60 kilometerwegen7 juli 2010 Goor Collectief tegen 60 kilometerwegen Ondernemersvereniging Goor Collectief heeft bij Provinciale Staten bezwaar gemaakt tegen de herinrichting van de wegen om Goor. De provincie Overijssel wil daar 60-kilometerwegen van […]
  • Nieuw aanbod Creatief Centrum12 september 2018 Nieuw aanbod Creatief Centrum De zomervakantie zit er weer op en is het tijd om te starten met een nieuw seizoen bij het Creatief Centrum in De Reggehof. Op de rol het vertrouwde programma: theater voor volwassenen, 4 […]