Oald Goor: Die prachtige veranda…

Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. Toen had het ‘oude’ gemeentehuis nog een schitterende veranda aan de achterzijde die hierop goed te zien is. Op de achtergrond café De Zon dat in die periode ook Cafe Brunnekreef werd genoemd. Daarnaast aan de rechterkant de ingang van de Wheeme en het pand van ‘Roosendaal’.

Gerelateerde berichten

  • ’t Kerkplein in volle glorie15 augustus 2021 ’t Kerkplein in volle glorie Het was een van de kernbegrippen in Goor in de negentiende eeuw: 't Kerkplein. Reden voor de lieden van Oald Goor om weer eens in de koffer te duiken met oude prenten. Op deze foto prijkt […]
  • Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat…14 november 2021 Oald Goor: De bedrijvige Kerkstraat… Het is nu een grote kale vlakte op de plek waar decennia lang heel veel bedrijvigheid was en waar die bedrijvigheid, ook al is er nog veel weerstand tegen, weer terug zal komen na de bouw […]
  • Goors Monmartre viert eerste lustrum27 juli 2021 Goors Monmartre viert eerste lustrum De Stichting Kunstzinnig Goor viert op zondag 5 september het eerste lustrum van de kunstmarkt Goors Montmartre. Ruim 20 kunstenaars uit de Hof van Twente en uit andere delen van het land […]
  • Oald Goor: Poelsbeek in optima forma18 april 2021 Oald Goor: Poelsbeek in optima forma Een heerlijk gevoel voor de redacteuren van Oald Goor om weer af te dalen naar de koffer met oude prenten uit het begin van vorige eeuw. De Diepenheimseweg in volle glorie. Op deze […]
  • Het Kerkplein in 1935…31 januari 2021 Het Kerkplein in 1935… Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat - Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ''n Plas' genoemd. In het […]