Gemeente schrapt 26 banen

Er moet volgend jaar een miljoen euro worden bezuinigd op het gemeentelijk apparaat. Dat is vanmiddag bekendgemaakt door het college van B&W.  De gemeente Hof van Twente moet in de komende vier jaar in totaal vier miljoen bezuinigen en doet dat voor het grootste deel in ‘eigen huis’. Buiten het schrappen van zes arbeidsplaatsen bij Openbare Werken komen er in het gemeentehuis nog eens 20 banen te vervallen. Dat betekent teruggang in personeel van precies tien procent. Ook de culturele sector krijgt er flink van langs. Wethouder van Zwanenburg wil jaarlijks ruim 2 ton bezuinigen op de Reggehof door onder meer minder professionele voorstellingen.

gemeentehuis_hvt

Hij kondigde tevens het failliet van de muziekschool in de huidige vorm aan door naast de jaarlijkse bezuinigingen van 86.000 euro ook de kerntaken te willen verleggen. “Meer muziekonderwijs op de basisscholen en minder individueel. Dat zouden ZZP-ers kunnen doen.” Burgemeester Goudt beseft dat de maatregelen hard zijn maar zegt dat de gemeente niet anders kan. “Wij zijn niet meer aan het schaven…” Dat zal ook duidelijk worden bij de bibliotheek. Daar wordt de subsidie met jaarlijkse 400.000 euro teruggeschroefd. Het totale pakket is aangeboden aan de gemeenteraad die er eind juni over zal beslissen.

Gerelateerde berichten

  • Zomerse klanken en temperaturen8 augustus 2009 Zomerse klanken en temperaturen Waar de midzomer-koopavonden in het verleden al diverse keren in het water gevallen, was het gisteren geen reden tot klagen over de klimatologische omstandigheden. Zomers warm en best veel […]
  • Kukelnest genomineerd voor Vrijwilligersprijs 20118 augustus 2011 Kukelnest genomineerd voor Vrijwilligersprijs 2011 Het Kukelnest is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2011. De Goorse kinderboerderij is de enige instantie die genomineerd is binnen de gemeente Hof van Twente. Het […]
  • Lammertink nog een jaar trainer bij GFC11 december 2017 Lammertink nog een jaar trainer bij GFC Romano Lammertink heeft vanavond zijn contract bij GFC met één jaar verlengd. De Goorse oefenmeester is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de club waar hij zelf ook lang in het eerste […]
  • Kinderkamp klaar voor kleurrijke jubileumuitgave22 augustus 2016 Kinderkamp klaar voor kleurrijke jubileumuitgave Nog één nachtje slapen en dan kinnen de kinderen zich weer opmaken voor het sluitstuk van de zomervakantie: het Kinderkamp. De vrijwilligers zijn al twee dagen in volle gang om het terrein […]
  • Theatersport in buurthuis ’t Gijmink12 maart 2012 Theatersport in buurthuis ’t Gijmink Komende donderdag is er een theatersportwedstrijd in buurthuis 't Gijmink aan de Lindelaan 70c. Onder leiding van pianist Geert Meuffels gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Op basis […]