Hector met vernieuwde selectie naar nieuw seizoen

De Goorse clubs zijn weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en SV Hector doet dat met een vernieuwde selectie. Trainer Jordy Drenth zag de sterkhouders Menno de Leeuw en Sjoerd Koster afscheid nemen terwijl spits Berthil Schabbink dit seizoen niet inzetbaar is vanwege een ernstige knieblessure. “Dat betekent dat de as weg is. Dat gaat dus even puzzelen worden”, aldus de oefenmeester van de groen witten…

Tegenover de afwezigheid van dit trio staat wel de terugkeer van Arno Katera in de voorhoede. De boomlange en sterke aanvaller kampte twee keer met een kruisband-kwetsuur maar lijkt nu weer aan te kunnen haken. Ook Roy Scherphof keert terug in de eerste selectie. Daarnaast krijgen ook de jongelingen Nick Beukelman en Ibrahim Yalcin de kans om zich te bewijzen. Drenth heeft ook een aantal talentvolle jeugdspelers uit de jongens onder 19 en 17 opgeroepen om ’te ruiken aan het grote werk’.

Hector speelt in aanloop naar het bekertoernooi en het Hoftoernooi drie oefenduels tegen respectievelijk Meddo, GSV’63 en ASV’57. Het eerste bekerduel is op 4 september tegen TVO uit Beckum. Daarna hoopt Drenth meer duidelijkheid te hebben over zijn basisteam . De doelstelling voor dit seizoen is wel helder. “Vorig jaar hebben we ons gehandhaafd en zijn we tiende geworden. Dat willen we graag verbeteren. Al is het wel stuitend dat de promotie/degradatie-regeling nog niet bekend is. We hebben nu 12 teams in de competitie in plaats van 14, zoals vorig jaar. Als de KNVB net zo streng is met twee directe degradanten, heeft dat uiteraard invloed.”