Oald Goor: Kracht en vriendschap…

Uit de archieven van de stichting Historisch Goor hebben we voor deze zondag een fraaie prent opgeduikeld die honderd jaar geleden werd gemaakt in het centrum van Goor. Het gaat om een teamfoto van een door jongeren opgerichte voetbalvereniging onder de naam KEV, dat stond voor Kracht en vriendschap. Volgens de overlevering opgericht na ‘aansprekende resultaten van GFC’.

Op de achtergrond de Laarstraat met links de houtzagerij van Dijk, rechts de Laarschool. Het veld is de Schoolfeestweide met op de achtergrond de Regge. Op de foto: boven vlnr: Gerrit Lentelink, Gerrit Wissink, Koos Oosterbaan, Anton Koning, en Hendrik Hillebrand. Op de middelste rij vlnr: Adriaan Gies, Johan Brunnekreeft en Wim Koning. Op de onderste rij: Jan Steunenberg, Jan Peters en Michiel Jacob Wondergem.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: van landbouw tot Lidl…5 september 2021 Oald Goor: van landbouw tot Lidl… In de categorie Oald Goor gaan we aangezicht laten zien zoals het nu niet meer voor te stellen is. De sloop van het 'oude' Rabobankgebouw is inmiddels begonnen en daarmee gaat dan gebouw […]
  • De oevers aan de Laarstraat21 februari 2021 De oevers aan de Laarstraat Het is weer tijd voor onze rubriek Oald Goor. Vandaag dalen we af naar het begin van de vorige eeuw: 1904 om precies te zien. Toen werd deze prent geschoten in de Laarstraat met aan de […]
  • Oald Goor: De Ambachtsschool in 196025 september 2022 Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960 In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten […]
  • Competitiestart met uitduels voor Goorse voetbalclubs24 september 2022 Competitiestart met uitduels voor Goorse voetbalclubs Dit weekeinde start na een aantal bekerduels, waarin de Goorse clubs alle drie strandden in de poulefase, met de eerste competitieronde. Vanmiddag begint GFC, nu spelend in de zaterdag […]
  • GFC onderuit na rode kaart18 september 2022 GFC onderuit na rode kaart GFC heeft de serie van drie bekerduels in aanloop naar de nieuwe competitie, met 7-0 verloren van derdeklasser De Esch. In Oldenzaal was er voor rust nog niets aan de hand voor de rood […]