Oald Goor: Kracht en vriendschap…

Uit de archieven van de stichting Historisch Goor hebben we voor deze zondag een fraaie prent opgeduikeld die honderd jaar geleden werd gemaakt in het centrum van Goor. Het gaat om een teamfoto van een door jongeren opgerichte voetbalvereniging onder de naam KEV, dat stond voor Kracht en vriendschap. Volgens de overlevering opgericht na ‘aansprekende resultaten van GFC’.

Op de achtergrond de Laarstraat met links de houtzagerij van Dijk, rechts de Laarschool. Het veld is de Schoolfeestweide met op de achtergrond de Regge. Op de foto: boven vlnr: Gerrit Lentelink, Gerrit Wissink, Koos Oosterbaan, Anton Koning, en Hendrik Hillebrand. Op de middelste rij vlnr: Adriaan Gies, Johan Brunnekreeft en Wim Koning. Op de onderste rij: Jan Steunenberg, Jan Peters en Michiel Jacob Wondergem.