PvdA wil duidelijkheid over statushouders

De plaatselijke PvdA wil van het college van B&W duidelijkheid over de plekken waar in Goor en Delden statushouders zijn gevestigd en welke afspraken er met de Rijksoverheid zijn gemaakt over het eventueel huisvesten van vluchtelingen. Eerder werd duidelijk dat de Hof van Twente nog niet gemeente heeft voldaan aan haar verplichting tot de opvang van statushouders…

De PvdA wil weten wanneer deze achterstand is ontstaan en of er, net als in de gemeente Tubbergen, wel plekken zijn aangeboden maar dat daar niet op in is in gegaan?

Ook willen de socialisten weten hoeveel huurwoningen er jaarlijks vrij komen voor verhuur en welk percentage daarvan wordt toegewezen aan statushouders en welke afspraken er met de woningcorporaties gemaakt zijn over de huisvesting van vluchtelingen.

Nu de reguliere opvang overvol is en er ook in het opvangcentrum in Ter Apel grote problemen zijn, is door de overheid besloten om een hotel in Albergen aan te kopen voor de huisvesting van asielzoekers, zonder daarin de gemeente te betrekken. Er is al aangekondigd dat dat ook op andere plekken gaat gebeuren.