Oldenzaler met vuurwapen uit trein gehaald in Goor

Een 24-jarige Oldenzaler is vrijdagavond rond 23:00 uur op het station in Goor door de politie uit de trein gehaald en aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat meldt de politie Hof van Twente op haar Facebookpagina. Een medepassagier in de trein van Zutphen naar Oldenzaal zag dat de man het pistool heen en weer bewoog. De melder voelde zich onveilig en belde op het toilet 112…

De gealarmeerde agenten waren binnen drie minuten ter plaatse en kamden de trein uit nadat deze in Goor was gestopt. Ze troffen de man uit de Boeskoolstad aan met het vuurwapen nog in zijn handen. Deze werd hem direct afgenomen waarna de verdachte aangehouden kon worden.

Onderzoek moet uitwijzen om wat voor categorie vuurwapen het gaat maar het lijkt te gaan om een antiek pistool. De Politie geeft aan dat volgens de wet wapens en munitie dit soort wapens niet in het openbaar gedragen mogen worden. De verdachte is na verhoor heengezonden. Het wapen is in beslag genomen.

Gerelateerde berichten

  • Verdachten van gewapend incident 14 dagen in bewaring12 januari 2022 Verdachten van gewapend incident 14 dagen in bewaring Vier mannen uit Belgi√ę worden 14 dagen in bewaring gesteld naar aanleiding van de dreiging met een vuurwapen van een Gorenaar. De persoon werd afgelopen vrijdag bedreigd rondom het […]
  • Serene rust bij het station…30 april 2018 Serene rust bij het station… Normaliter is het, zeker in de ochtend- en avondspits, een drukte¬† van belang maar dat is vandaag en morgen heel anders bij het trein- en busstation in Goor. Twee treinen staan stil en […]
  • Informatieavond over gevaarlijke stoffen over het spoor19 september 2017 Informatieavond over gevaarlijke stoffen over het spoor Het is al jaren een heikel punt, zeker voor omwonenden van het spoor van en naar Goor waar naast personenvervoer ook gevaarlijke stoffen worden vervoerd. De angst dat er, hoe klein de kans […]
  • Geen treinen door aanrijding (UPDATE)4 september 2017 Geen treinen door aanrijding (UPDATE) Het treinverkeer van en naar Goor ligt voor onbepaalde tijd stil. Bij Ambt Delden heeft een aanrijding met een persoon plaats gevonden. Daardoor rijden er geen treinen op het traject […]
  • Jens wil zijn Iphone terug16 maart 2022 Jens wil zijn Iphone terug De 13-jarige Jens Faber is afgelopen zondag zijn iPhone XR verloren. Dat is gebeurd in het gebied tussen de Action en het treinstation van Goor tussen 14:45 uur en 15:30 uur. De telefoon […]