Oldenzaler met vuurwapen uit trein gehaald in Goor

Een 24-jarige Oldenzaler is vrijdagavond rond 23:00 uur op het station in Goor door de politie uit de trein gehaald en aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat meldt de politie Hof van Twente op haar Facebookpagina. Een medepassagier in de trein van Zutphen naar Oldenzaal zag dat de man het pistool heen en weer bewoog. De melder voelde zich onveilig en belde op het toilet 112…

De gealarmeerde agenten waren binnen drie minuten ter plaatse en kamden de trein uit nadat deze in Goor was gestopt. Ze troffen de man uit de Boeskoolstad aan met het vuurwapen nog in zijn handen. Deze werd hem direct afgenomen waarna de verdachte aangehouden kon worden.

Onderzoek moet uitwijzen om wat voor categorie vuurwapen het gaat maar het lijkt te gaan om een antiek pistool. De Politie geeft aan dat volgens de wet wapens en munitie dit soort wapens niet in het openbaar gedragen mogen worden. De verdachte is na verhoor heengezonden. Het wapen is in beslag genomen.