Twentekanaal mogelijk dicht door lage waterstand

De kans bestaat dat de vaarweg op het Twentekanaal binnenkort moet worden gesloten voor het scheepvaartverkeer. Dit door de droogte en de extreem lage waterstand. Als dit gebeurt kan dat grote gevolgen hebben voor het goederenvervoer in en om Goor. Zo wordt er bijvoorbeeld bij Eternit veel gelost en geladen. Dit kan volgens deskundigen niet meer over het spoor omdat dat al vol zit. Er dreigt een verkeerschaos als alles wat normaliter over het kanaal vervoerd wordt, nu over de wegen zal moeten gaan…

‘Sluiting zou dramatisch zijn’, zegt Anne-Ruth Scheijgrond als voorzitter van Port of Twente namens de bedrijven in de regio in de Volkskrant. ‘Vooral als je in achterhoofd houdt dat het lang kan gaan duren. In het vorige extreem droge jaar, 2018, kwamen dit soort waterstanden pas in oktober voor.’ Het Twentekanaal is afhankelijk van de watertoestroom uit de IJssel waar het water ook extreem laag staat door de droogte.

Gerelateerde berichten

  • De Pluimpot luidt werkzaamheden Twentekanaal in30 april 2021 De Pluimpot luidt werkzaamheden Twentekanaal in In de Goorse haven is het schip De Pluimpot aangemeerd. Deze boot van Rijkswaterstraat moet er voor zorgen dat de werkzaamheden die betrekking hebben op de verruiming en verdieping van […]
  • De zomer is bijna voorbij…5 september 2022 De zomer is bijna voorbij… Als de voortekenen niet bedriegen is de zomer na morgen wel voorbij. Ook de Goorse weerman en fotograaf Eric Effing zegt dat we een andere tijden tegemoet gaan. "Vanaf woensdag gaat het […]
  • Zippy Toys bezig aan laatste dagen27 mei 2022 Zippy Toys bezig aan laatste dagen Na de sluiting van Sport Inn is ook speelgoedwinkel Zippy Toys aan de laatste dagen bezig. De winkel van Judith Zuidberg gaat na morgen niet meer open. Grote prijsontwikkelingen in de […]
  • Lekker Leuk gaat sluiten6 oktober 2021 Lekker Leuk gaat sluiten Lekker Leuk op het Goorse Weversplein gaat de deuren sluiten. Onderneemster Marsha Kremer (42) heeft besloten om andere uitdagingen te zoeken. "Het waren zes prachtige jaren maar de markt […]
  • Verkeershinder door afsluiting deel A14 juni 2021 Verkeershinder door afsluiting deel A1 De snelweg A1 is vanaf vanavond afgesloten tussen het knooppunt Azelo en afrit Rijssen in de richting van Deventer/Amsterdam. Rijkswaterstraat gaat het wegdek asfalteren wat betekent dat […]