Weefsters in actie in Goors museum

Ook het Goors Historisch Museum is geopend tijdens Open Monumentendagen morgen en overmorgen. Op de bovenverdieping van het museum staat de Goorse textiel centraal in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’, met voorwerpen en verhalen over de thuiswever, de weefschool van Thomas Ainsworth en de vele grote en kleine textielbedrijven die Goor heeft gekend. De weefsters van Weefkring ’t Weverke laten dan ook hun kunsten zien op de oude weefgetouwen uit de 19e eeuw…

Beneden komen andere beroepen uit de textiel aan de orde, zoals de kleermaker, de mutsennaaister en de handwerkjuf. Voor de liefhebber van boeken over Goor is er een boekentafel met 2e hands boeken.
Op beide dagen is het museum om 11.00 uur eveneens het startpunt voor een stadswandeling met een gids door Goor.

Gerelateerde berichten

  • Goors Historisch Museum weer open31 januari 2022 Goors Historisch Museum weer open Het Goors Historisch Museum is vanaf morgen (dinsdag 1 februari) weer geopend. Bezoekers zijn welkom met een coronatoegangsbewijs en er is plaats voor 8 bezoekers tegelijk, verdeeld over […]
  • Open Monumentendagen, Ashafar en Repair Café9 september 2022 Open Monumentendagen, Ashafar en Repair Café Op de evenementenagenda prijkt voor het komende weekeinde de Open Monumentendagen met in Goor bezichtigingen van de Braakmolen en het Historisch Museum. Ook is het mogelijk om met een […]
  • Historisch Museum open op Koningsdag23 april 2022 Historisch Museum open op Koningsdag Op Koningsdag opent ook het Goors Historisch Museum haar deuren. Van 10.00 uur tot en met 16.00 uur is de expositie ‘Werken in de textiel’ te zien. Op de begane grond van het museum wordt […]
  • Goors Historisch Museum extra open5 april 2022 Goors Historisch Museum extra open Het Goors Historisch Museum opent zondag extra haar deuren van 11.30 uur tot en met 16.00 uur. In het museum is op de bovenverdieping de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’ te zien. Op […]
  • Weefontmoeting in Goors Historisch Museum4 oktober 2021 Weefontmoeting in Goors Historisch Museum Tijdens de week van de Weefontmoeting is op komende vrijdag en zaterdag het Goors Historisch Museum doorlopend geopend van 10.00-16.30 uur. Daar zijn de weefsters van weefkring ‘Weverke’, […]