Nieuwe afvalbakken voor restafval én hondenpoep

Omdat veel afvalbakken in de openbare ruimte aan vervanging toe zijn gaat de gemeente in het najaar een aantal afvalbakken vervangen en herplaatsen. Ook worden de hondenpoepbak en
afvalbak gecombineerd. Het hondenpoepzakje mag dus voortaan in de afvalbak gedaan worden.Op de afvalbak is dat met een sticker aangegeven (foto)…

Het aantal afvalbakken zal ook worden terug gebracht. Daar waar veel bakken dicht bij elkaar staan wordt één bak geplaatst op de meest geschikte locatie. Op de plekken waar nu hondenpoepbakken staan komt zo’n zogenoemde combi-afvalbak. De afvalbakken worden door Gildebor geleegd. Bij speelterreinen blijven gewone afvalbakken staan en komen geen combibakken. In de buurt van- en op speelterreinen is het uitlaten van honden niet gewenst. De aanpassingen worden kern voor kern doorgevoerd en Goor is als laatste van de vijf kernen aan de beurt.