PvdA wil energietoeslag verruimen

De lokale Partij van de Arbeid vindt dat de gemeente Hof van Twente met een crisisplan tegen armoede door de hoge gasprijzen moet komen. De sociaal democraten vrezen een menselijke ramp als er niet nog dit jaar compensatie komt voor de extreem hoge gasprijzen. Fractie voorzitter Fred Rijkens spreekt van een echte ramp die op vele honderden mensen in onze gemeente afkomt of al aan de orde is. “Om die reden vinden we dat de gemeente ook zou moeten handelen zoals we dat doen bij rampen.” Rijkens komt morgen tijdens de raadsvergadering met een motie om mensen die net iets boven de 120% van het minimumloon zitten ook in aanmerking te laten komen voor een energietoeslag…

“Nu is het zo dat als je ook maar een euro boven die 120% zit je geen cent krijgt en dat is echt onaanvaardbaar onredelijk. Wij willen dat je ook boven die 120% een bijdrage krijgt maar dat die verminderd wordt met wat je boven die 120% verdient. Daarnaast pleiten de sociaal democraten voor het instellen van een fonds waar ruimer geld kan worden ingezet voor mensen die in de problemen komen.” He5t voorstel is om de extra kosten hiervoor uit de reserves te halen.

Gerelateerde berichten