Scholten: “Grondwerkzaamheden zullen alleen maar toenemen”

Er zal in de Goorse wijken in de nabije toekomst veel gebeuren als het gaat om grondwerkzaamheden van Nutsbedrijven. Dat zei wethouder Harry Scholten afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering na vragen Frank Stevens van In Beweging. Die sprak zijn verbazing uit over de manier waarop er gewerkt wordt aan de Scherpenzeelseweg die nu voor de derde keer onder handen wordt genomen. Hij vroeg, naar aanleiding van veel onrust hierover in de gemeenschap, hoe de planning in deze wordt bepaald en of hier binnen de gemeente iemand verantwoordelijk voor is…

Scholten gaf aan dat de werkzaamheden in de Patrijzenstraat en Fazantstraat eerder dit jaar los moeten worden gezien van de werkzaamheden die nu in de Scherpenzeelseweg plaats vinden omdat die verband houden met de komst van de nieuwe Jumbo-supermarkt.

Dat de straat nu weer open ligt heeft volgens Scholten te maken met het feit dat gepoogd wordt om met iedereen rekening te houden en de weg niet in zijn geheel af te sluiten. Daardoor gaan de werkzaamheden volgens Scholten langer duren. Bovendien waarschuwde hij dat dit vaker zal voorkomen in de Goorse wijken. “Er moet veel onderhoud gepleegd worden door Nutsbedrijven die ook veel moeten vervangen omdat er steeds meer gevraagd wordt. Ut mut eerst slechter word’n veurdat ut better wordt…” aldus Scholten.