Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was…

Er wordt in de laatste weken veel over gezegd en geschreven: De almaar voortdurende werkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg waar deze week en passant ook nog een auto een gat in reed. Reden voor de redactie van Oald Goor om de archieven in te duiken en eens te kijken hoe het daar vroeger was. De stichting Historisch Goor helpt daarbij en zo werd een prent gevonden van de weg in 1958. Toen De Whee nog niet bestond en de Scherpenzeelseweg niet meer was dan een veredelde landweg. Op de foto links de tuinen van Jannink en rechts voor het land van boer Mans Wissink. Achter het hekwerk stroomt de Regge terwijl op de achtergrond de Wheedijk zichtbaar is.

Gerelateerde berichten

  • Gordijnen in brand in woning Scherpenzeelseweg20 december 2021 Gordijnen in brand in woning Scherpenzeelseweg De Goorse brandweer moest vanavond uitrukken voor een melding van een woningbrand in een huis aan de Scherpenzeelseweg. Daar hadden gordijnen vlam gevat, waarschijnlijk door een brandende […]
  • Oald Goor: Oscar voor Bert25 november 2015 Oald Goor: Oscar voor Bert In de Verenigde Staten zijn deze week weer de Emmy Awards uitgereikt. Dat maakte de redactie van Oald Goor attent op onderstaande prent. De uitreiking van een Oscar aan één der bekendste […]
  • De Scherpenzeelseweg en de Peppeldiek…3 oktober 2015 De Scherpenzeelseweg en de Peppeldiek… Een bijzondere prent van de stichting Historisch Goor van de Scherpenzeelseweg in het jaar 1958. Een volstrekt ander straatbeeld dan bijna zestig jaar later nu een deel van de wijk De Whee […]
  • Oald Goor: De Ambachtsschool in 196025 september 2022 Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960 In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten […]
  • Man rijdt gat in op Scherpenzeelseweg16 september 2022 Man rijdt gat in op Scherpenzeelseweg Een curieus eenzijdig ongeval op de Scherpenzeelseweg deze middag. Daar is een man met zijn auto in een gat gereden en op een berg zand terecht gekomen. Naar verluidt kwam hij achteruit […]