PvdA wil aanpassing privacy-wetgeving

De huidige privacy-wetgeving belemmerd raadsleden in de volksvertegenwoordigende rol. Dat vindt Fred Rijkens, fractievoorzitter van de lokale PvdA. De Gorenaar pleit in een schrijven aan deze site voor een aanpassing van die wet die medio 2018 in ging. “Het is nu zo dat als er bij de gemeente bezwaarschriften binnen komen dat raadsleden deze zonder naam van de bezwaarde krijgen. Daardoor is het niet meer mogelijk is om bij bezwaarmakers te informeren hoe volgens hen de vork in de steel zit” aldus Rijkens.”

“We moeten het nu doen met uitsluitend de lezing van het College. In het verleden konden we heel vaak opvattingen van inwoners die bezwaar hadden tegen een besluit van het College in de gemeenteraad naar voren brengen. Nu is dat eigenlijk niet meer mogelijk. Dat is niet gezond. Het kwam vaak voor dat we het College terug floten en dat de bezwaarmaker alsnog gelijk kreeg. Ik snap de noodzaak om burgers te beschermen tegen schending van hun privacy maar vind dat het op dit punt keert tegen de democratische mogelijkheden van een Raad”. Rijkens pleit daarom voor een optie waarbij bezwaarmakers kunnen kiezen voor het openbaar maken van hun gegevens, desnoods alleen voor raadsleden, of kiezen voor geheimhouding.

Gerelateerde berichten

  • PvdA schuift nieuwe Goorse raadsleden naar voren23 november 2017 PvdA schuift nieuwe Goorse raadsleden naar voren De Partij van de Arbeid wil voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar een nieuwe lijst van kandidaten presenteren met daarop Gorenaren op verkiesbare plekken. Wie dat zijn […]
  • Rijkens wil geen raadsleden meer op stembureau’s23 februari 2017 Rijkens wil geen raadsleden meer op stembureau’s Mensen die in de gemeenteraad zitten zouden niet meer op het stembureau moeten zitten tijdens verkiezingen. Dat vindt de Goorse PvdA-voorman Fred Rijkens. Hij stelt dit […]
  • PvdA wil energietoeslag verruimen12 september 2022 PvdA wil energietoeslag verruimen De lokale Partij van de Arbeid vindt dat de gemeente Hof van Twente met een crisisplan tegen armoede door de hoge gasprijzen moet komen. De sociaal democraten vrezen een menselijke ramp […]
  • PvdA hekelt tafelkeuze verkiezingsdebat Stadsraad Goor9 maart 2022 PvdA hekelt tafelkeuze verkiezingsdebat Stadsraad Goor Nog voordat het verkiezingsdebat van de Goorse Stadsraad is begonnen zijn de messen al geslepen. De lokale Partij van de Arbeid is boos over het feit dat vanavond lijsttrekker Fred […]
  • PvdA: ‘Belofte maakt schuld, geen woonwagens op ’t Gijmink’31 januari 2022 PvdA: ‘Belofte maakt schuld, geen woonwagens op ’t Gijmink’ Er mogen geen sociale huurwoonwagens worden geplaatst op 't Gijmink door een belofte die eerder is gedaan toen de volkswijk gesaneerd en herbouwd werd. Dat zeggen bewoners van 't Gijmink […]